Индийският премиер Нарендра Моди откри строежа на нов индийски парламент

...
Индийският премиер Нарендра Моди откри строежа на нов индийски парламент
Коментари Харесай

Дадоха старт на грандиозния проект за преустройство на центъра на Делхи

Индийският министър председател Нарендра Моди откри градежа на нов индийски парламент - водещ план в плануваното амбициозно, само че предизвикващо несъгласия преустрояване на центъра на столицата Делхи, запазил до момента образа си от колониалната ера, оповестява Българска телеграфна агенция.

Премиерът извърши хиндуистки ритуали по време на церемонията, която като цяло имаше всемирски темперамент. Новата постройка на индийския парламент ще бъде доста по-внушителна и ще размени досегашната, която съгласно думите на Моди се нуждае от ремонт. Част от остарелия парламент ще бъде реновиран и ще се употребява за държавни цели, други елементи от него него ще се трансфорат в музеи, а трети ще бъдат разрушени.

"Днес е историческа дата. Това е значим стадий в демократичния път на Индия ", акцентира Моди. "Старата постройка на Народното събрание е удостоверение за пътя на Индия от колониалната ера до самостоятелна нация ", добави той.

"Наша отговорност е дадем на Идния през 21-и век нова постройка на Народното събрание ". Планира се планът да бъде приключен до 75-ата годишнина от отбелязването на независимостта на страната през 2022 година. Сегашната постройка на Народното събрание е издигната при започване на предишния век от английския проектант Едуин Лъчънс.

В региона се намират и огромният бул. Раджпат, резиденцията на президента, офисите на държавното управление, националния музей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР