Индийският конгломерат Mahindra с оборот от $19 милиарда за последната

...
Индийският конгломерат Mahindra с оборот от $19 милиарда за последната
Коментари Харесай

Най-големият индийски производител идва в България с градски SUV за 22 490 лв.

Индийският конгломерат Mahindra с оборот от $19 милиарда за последната финансова година стъпва още веднъж в България. Компанията показа през вчерашния ден два SUV модела, които ще се продават у нас - един с компактни размери за града и един със седем места. Предстои премиерата и на още един SUV и един пикап.

Моделите бяха показани в границите на Международния механически панаир Пловдив 2018 година, а за събитието в България дойдоха Джоуз Ебенийзър, действен шеф на Mahindra Europe и Манмиит Чабра, районен управител развиване дилърската мрежа на европейската секция на компанията.

KUV100 е стилен и висок - съвършен за града

 KUV100
Източник:

KUV100

Интерес измежду публиката, изключително градската, ще провокира моделът KUV100. Автомобилът е с компактни размери - дълъг е едвам 3,7 метра, което го прави комфортен за маневриране и паркиране в градска среда. Освен това, той е с нараснал клиренс от 170 мм, което пък му оказва помощ да се оправи с дупките и бордюрите.

Задвижван е от 3-цилиндров 1,2-литров Euro 6 мотор mFalcon G80 с многоточково впръскване (MPFi) и с променливи етапи на газоразпределение на двата вала. Максималната му мощ от 82 к.с. е допустима при 5500 об/мин, а максимумът на въртящия миг е 115 Нм при 3500-3600 об/мин. Предаването е предно. Скоро ще се предлага и с фабрична газова уредба.

Моделът има 243-литров багажник (473 литра със сгънати задни седалки).

 KUV100
Източник:

KUV100

Базово KUV100 е оборудван с четири електрически стъкла, система за отваряне на багажника отвътре на автомобила, радио и инфоразвлекателна система с четири представителя, 12-волтов извод за електричество (и още един спомагателен за втория ред седалки в K8), USB порт и AUX излаз за свързване и зареждане на мобилни телефони и други електрически устройства. Автомобилът е оборудван с имобилайзер и по-високата версия K8 е с безключово влизане и запалване със стартов бутон. Системата Easy parking със задно ситуирани датчици е част от общоприетото съоръжение.

 KUV100
Източник:

KUV100

KUV100 е обзаведен и със системи за тръгване и втурване по надолнище (Hill Hold Control и Hill Descent Control). Климатикът също е част от общоприетото обзавеждане.

KUV100 се предлага в два разновидността на съоръжение, като цената стартира от едвам 22 490 лв..

XUV500 - флагманът

 XUV500
Източник:

XUV500

На българския пазар ще се продава и втори SUV модел - XUV500. Пълноразмерният автомобил предлага 4х4 задвижване и богато съоръжение също на налична цена. Най-евтиният модел стартира от 38 990 лв., а този с топ съоръжение - от 55 990 лева

XUV500 може да се похвали със седем места и 2,2-литров турбодизелов Euro 6 с макс. мощ 140 к.с. и макс. въртящ миг 300 Нм при 1600 - 2800 об/мин.

Окачването на автомобила е създадено в тясно съдействие с английската марка Lotus, тъй че да е уместно както за асфалтирани пътища, по този начин и за офроуд. За да дава непрекъснато оптимално ръководство без значение от пътната настилка, инженерите са заложили на без значение, вид McPherson начело и на Multilink със спирални пружини и стабилизираща щанга откъм гърба.

 XUV500
Източник:

XUV500

Най-съвременни електронни системи за сигурност, допълнени от ABS + EBD и EPS, резервират автомобила " прилепващ " към пътя и оказват помощ в сложни обстановки.

XUV500 разполага и с асистиращи системи за качване и слизане по надолнище (Hill Hold control и Hill descent control), по този начин нужни при хлъзгави повърхности и при стръмни изкачвания и спускания.

Вносител на колите от марката ще бъде " Астреко Моторс " , благосъстоятелност на " Астреко Холдинг ". Компанията оперира посредством дъщерните си компании Бултрако АД (официален представител на коли и мотоциклети Honda и аксесоари за тях от Nolan Group), " Бултрако Моторс " (оторизиран дилър на Honda и Mahindra), Бултрако Моторс клон Пловдив (оторизиран дилър на Honda, Subaru и Mahindra), Астреко Рент (рентакар компания) и Астреко Транспорт и логистика.

 Костадин Грозданов, действен шеф на
Костадин Грозданов, действен шеф на "Астреко Холдинг " и Джоуз Ебенийзър, действен шеф на Mahindra Europe

Mahindra стъпва за повторно в България , откакто през 2008 година " Дару кар " внасяше модели на компанията. Индийският конгломерат дистрибутира коли в Европа от 2005 година, като участва в 10 страни и разполага с над 100 дилърства.През 2015 година марката навърши 70 години. Реалната й стопанска активност започва през 1949 година посредством сглобяването на коли Jeep. " Днес Mahindra e най-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, измежду които и електрически автомобили ", акцентира Ебенийзър.

От 2015 година към нейното портфолио се причисли и италианската дизайнерска компания Pininfarina. Преди това компанията закупи и южнокорейския производител SsangYong. С вложенията на Mahindra, Automobili Pininfarina ще проектират, конструират и създават високотехнологични артикули, с рискови характерности, първокласни електрически коли за най-претенциозните международни клиенти.

Mahindra е познато име и в света на FIA Formula Е, където се състезават електрически болиди.

Корпорацията Mahindra & Mahindra Ltd. е важен световен състезател и оперира на доста разнообразни поприща, включително корабоплаване, авиация, селско стопанство, иновационни технологии и финанси. Марката е водещ производител на коли от категорията SUV в Индия. Тя разполага с над 200 000 чиновници и участва на близо 100 пазара на 6 континента.

 Снимка 380208
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР