Индийският град Бенгалуру е готов за голям растеж на населението

...
Индийският град Бенгалуру е готов за голям растеж на населението
Коментари Харесай

Индийският град, в който има 120% ръст на милионерите през последното десетилетие

Индийският град Бенгалуру е подготвен за огромен напредък на популацията си от сантимилионери - тези, които имат капиталови активи на стойност 100 милиона $ или повече. Това ще се случи през идващите 16 години. Прогнозира се градът да стане очевидец на нарастване от над 150 % на ултрабогатото си население, съгласно Henley & Partners` Centi-Millionire Report 2024, представен от business-standard.com. Дом на почти 13 200 милионери, Бенгалуру има групово капиталово благосъстояние от 800 индийски рупии, се добавя в отчета.

Докладът за най-богатите градове в света за 2024 година през юни също предвижда напредък на свръхбогато население индийската Силициева котловина, като тя е претърпяла удивително нарастване от 120% на милионерското си население през последното десетилетие.

Глобален скок на сантимилионерите

Глобалното население на сантимилионери се е нараснало с 54% през последното десетилетие, като Съединените щати и Китай са отпред. В Китай се следи 108% нарастване на сантимилионерите през този интервал, до момента в който в Съединени американски щати се следи 81% нарастване. За разлика от това, санти милионерското население на Европа е повишено единствено с 26%. Освен това в отчета се показва, че сега има 29 350 лица по целия свят с ликвидни капиталови активи на стойност 100 милиона $ или повече.

Над 60% от тези свръхбогати хора са бизнесмени и създатели на компании, които играят решаваща роля в основаването на благосъстояние. Много компании от Fortune 500, S&P 500, FTSE 100 и Nikkei 225 са учредени от тези сантимилионери.
 Европейският град, към който милионерите започнаха да мигрират
Европейският град, към който милионерите започнаха да мигрират

83% от богатите хора избират живота в града, макар неговата претъпканост

Докладът демонстрира, че една трета от сантимилионерите в света живеят в 50 града по света, като Съединени американски щати преобладават пейзажа. Ню Йорк води със 744богаташи от този сан, следван от Бей Ареа с 675 душо и Лос Анджелис с 496 милионери. И трите града се чака да отбележат повече от 50 % растеж на ултрабогатите си жители през идващото десетилетие.

Азиатските градове обаче бързо се изкачват в класацията. Пекин, Сингапур, Шанхай и Хонконг към този момент са измежду 10-те най-горещи точки в света за милионери от този сан, като през идващите години се чака забележителен напредък. Мумбай, Делхи и Бенгалуру също са попаднали в листата.

Междувременно европейските градове означават по-бавен напредък, като Лондон в този момент е на четвърто място, а Париж на десето място във връзка с жителите сантимилионери.

Трябва да се означи, че терминът " сантимилионер " се отнася до богати лица с ликвидни активи за вложение от минимум $100 милиона, като се изключи персонален дълг и неинвестируеми активи. Тези свръхбогати хора са съсредоточени най-вече в страни, които оферират атрактивни капиталови миграционни стратегии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР