Индийските власти са задържали най-малко 300 политици и сепаратисти, за

...
Индийските власти са задържали най-малко 300 политици и сепаратисти, за
Коментари Харесай

Най-малко 300 политици от Кашмир са задържани от индийските власти

Индийските управляващи са задържали минимум 300 политици и сепаратисти, за да потушат митингите в Кашмир поради отнемането на специфичния му статус, разяснява полицейски чиновник, локални водачи и медии, оповестяват " Ройтерс " и АП.

Индийските сили за сигурност са арестували повече от 500 души , откогато Ню Делхи наложи спиране на връзките в разграничен Кашмир, където хората остават по домовете си четвърти ден.

От неделя държавното управление затвори мобилните мрежи, интернет и забрани обществените събирания в най-големия град Шринагар.

Хиляди паравоенни служители на реда са ситуирани в Шринагар, учебните заведения са затворени, а пътищата и кварталите са барикадирани , въпреки всичко има и спорадични митинги, разясняват двама служители на реда, поискали анонимност поради чувствителността на обстановката.
 Гутериш прикани за въздържаност от страна на Индия и Пакистан
Гутериш прикани за въздържаност от страна на Индия и Пакистан

Заради анулирания специфичен статус на Кашмир

От вторник вечерта е имало хвърляния на камъни на най-малко 30 места в Шринагар, оповестява един от тях. Най-малко 13 души са потърпевши от камъни .

В сряда служители на реда в екипировка за битка с безредиците са ситуирани на всеки няколко метра , а контролно-пропускателните пунктове с бодлива тел на всеки няколкостотин метра .

В непосредственост до Джама Масджид, който от дълго време е център на митинги в Шринагар, тухли и камъни от скорошни произшествия са разпръснати на най-малко три места.

Свидетел разяснява, че в региона на Бемина в северозападен Шринагар е имало пътища, блокирани със стълбове и камъни. " Има доста яд измежду хората ", добавя един от полицейските чиновници.

Двама някогашни водещи министри на Кашмир са измежду арестуваните , изясняват двама локални водачи, поискали анонимност. Индийският ежедневник Mail Today оповестява, че броят на политиците, арестувани по домовете им е над 400 .
 Пакистан гони посланика на Индия и приключва търговията
Пакистан гони посланика на Индия и приключва търговията

Исламабад също възнамерява да внесе разногласието за Кашмир в Съвета за сигурността на Организация на обединените нации

Пакистан приключи железопътните връзки с Индия на фона на влошаващите се връзки сред двете страни, разгласи транспортният министър на Пакистан, Шейх Рашид Ахмед, представен от ТАСС.

" Докато съм на поста министър на железопътния превоз, влакът за другарство (единственият трен от Пакистан до Индия) към този момент няма да се движи ", изяснява министърът.

" Следващите три или четири месеца са доста значими . Може да стартира война, само че ние не желаеме това ", добавя той, разяснявайки обстановката сред Индия и Пакистан.

По думите на Шейх Рашид Ахмед, " в случай че против нас води война, то тя ще бъде последната ".
 Да ти се изправи русата коса: Индия и Джаму§Кашмир
Да ти се изправи русата коса: Индия и Джаму§Кашмир

За алените линии сред Индия и Пакистан разсъждава Мартин Табаков и се пита чия сянка наднича иззад гърбовете им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР