Индийските власти обмислят предложението на Руската федерация за използване на

...
Индийските власти обмислят предложението на Руската федерация за използване на
Коментари Харесай

Индия обмисля замяна на системата SWIFT с руския й аналог

Индийските управляващи обмислят предлагането на Руската федерация за потребление на съветската опция на системата SWIFT в двустранната търговия - Системата за предаване на финансови известия (СПФС) - за разплащания в национални валути, заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Съгласно препоръчаната скица, рублите ще бъдат подадени в индийска банкова сметка и по-късно ще бъдат конвертирани в рупии и надлежно противоположното. Все още не е несъмнено дали курсът ще бъде закрепен или плаващ.

Окончателното решение към момента не е взето, допуска се, че въпросът ще бъде разискван на равнище ръководители на външнополитически ведомства, настояват източниците на организацията.

Индия е заинтригувана от продължение на военно-техническото съдействие с Русия, както и от закупуване на нефт с отстъпка по отношение на международните цени, отбелязва Bloomberg. Смята се, че към 80% от въоръженията на Индия са съветско произвеждане.
 Индия усили доста вноса на съветски нефт, и то на каква цена
Индия усили доста вноса на съветски нефт, и то на каква цена

Само за месец е осъществен импорт, колкото през половината предходна година

Ръководителят на Централната банка на Руската федерация Елвира Набиулина, съобщи преди два дни, че задгранични участници могат да се причислят към съветския аналог на SWIFT. " Разработихме и вътрешната финансова инфраструктура, тъй че тя ще работи безпроблемно. Имаме система за финансови известия, която може да размени SWIFT вътре в страната. Участници от чужбина могат да се причислят към нея ", сподели шефът на Централната банка.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) е система за предаване на финансови известия (платежни нареждания, указания за прекачване към Централна банка, справочна информация) за осъществяване на транзакции на платежния пазар, скъпи бумаги, дериватни финансови принадлежности. Системата сплотява повече от 11 хиляди финансови субекти от над 200 страни в света. Редица съветски банки, по отношение на които бяха наложени наказания, към този момент са изключени от SWIFT.
 Азербайджан се включи към съветския аналог на системата SWIFT
Азербайджан се включи към съветския аналог на системата SWIFT

Това стана посредством банката ВТБ (Азербайджан)
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР