Индийски въздушни пилоти са забелязали пет тела в индийските Хималаи,

...
Индийски въздушни пилоти са забелязали пет тела в индийските Хималаи,
Коментари Харесай

Открити са пет тела на изчезналите в Хималаите алпинисти

Индийски въздушни водачи са забелязали пет тела в индийските Хималаи, до момента в който са издирвали осемте планински катерачи, които изчезнаха преди седмица. Телата са открити по маршрута, който е трябвало да изкачва групата от четирима британци, двама американци, австралиец и индиец лидер по пътя си към високия 7826 м връх Нанда Деви.

Сега управляващите обмислят по какъв начин да стигнат до телата, защото са разположение в регион, където хеликоптер не може да кацне.

Издирвателната интервенция в северния щат Утараканд е беше прекъсната заради мощен снеговалеж и пориви напразно. Търсенето на останалите три катерачи ще продължи във вторник.

Поради сгъстени облаци третият ден на интервенцията по търсене на изчезналите бе занимателен с няколко часа, преди хеликоптери започнаха да търсят за телата в регион от към 50 кв. км. Властите съумяха да лимитират региона на търсене след получена информация от четирима английски катерачи, които бяха избавени в неделя от базовия лагер в Нанда Деви.

Те са били в контакт с по-голямата група до 26 май, когато метеорологичните условия се влошили и имало мощен снеговалеж и лавини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР