Индийски производител на цимент успя да заобиколи наложените на Русия

...
Индийски производител на цимент успя да заобиколи наложените на Русия
Коментари Харесай

Индийски производител на цимент заобиколи санкциите, като плати за руски въглища в юани


Индийски производител на цимент съумя да заобиколи наложените на Русия наказания като заплати в юани за закупени въглища, споделя Ройтерс. В договорката е взела участие и най-голямата частна индийска банка - Ейч Ди Еф Си (HDFC Bank), съгласно фактурата, забелязана от организацията.

Сделката по никакъв метод не нарушава наложените от Запада наказания против Русия и демонстрира един от методите, по които Москва може да продължи да продава енергоресурси в чужбина, без да й се постанова заплащанията да бъдат осъществявани в долари, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според фактурата с дата 5 юни и осведомен със договорката източник Ейч Ди Еф Си е подкрепила покупката на съветски въглища от страна на производителя на цимент " Ултратех " (Ultratech) от съветския производител и търговец СУЕК на стойност 172,7 милиона юана (25,74 млн. долара). Кредитно писмо за договорката е издадено от клона на банката в Мумбай.

Макар и доларът да е желаната валута за интернационалните разплащания при търговия със първични материали, мнозина търговци показват, че юанът става все по-предпочитан за разплащания, свързани с Русия.

Във фактурата се показва, че СУЕК желае от " Ултратех " да преведе 172,7 милиона юана по сметка на компанията в клона на китайската банка " Евърбрайт " (Everbright)  в Шанхай, а като сътрудник е посочен клонът на банка " Ейч Ес Би Си " (HSBC) в Хонконг.

Всички забъркани в договорката институции са отказали коментар за Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР