Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са

...
Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure обяви, че са
Коментари Харесай

Ето това е удар! Откраднаха биткойни за 3 милиона от борса за криптовалути

Индийската платформа за търговия с криптовлаути Coinsecure разгласи, че са откраднати биткойни на стойност 3 млн. $ от цифров портфейл с активи на потребителите, оповестява Market Watch. От информацията излиза наяве, че е упрекнат почитан чиновник в компанията за присъединяване в кражбата.
От Coinsecure обясниха, че тяхната система не е била хакната, като от компанията обаче се извиняват на клиентите си, че не са съумели да предотвратят злоупотребата.
В писмо, оповестено на уеб страницата на компанията и адресирано до полицията в Ню Делхи, основният изпълнителен шеф на Coinsecure Мохит Калра упрекна стратегиеския шеф Амитаб Саксена, че има " роля в кражбата ", без да дава спомагателни детайлности. Калра и Саксена са били единствените притежатели на частни ключове към портфейла на компанията, написа още в писмото, написа Investor.
Инцидентът се случва в нерешителен интервал за биткойна на фона на опитите за въвеждане на редица регулации върху най-популярната криптовалута.
Платформите, на които се търгува с криптовалути, постоянно стават и цели за хакерски атаки. От началото на годината хакери са откраднали цифрови пари на стойност 700 млн. $ от тържища в Япония и Италия. Кражбите принудиха тържищата и регулаторите да вземат повече ограничения за отбрана на вложителите.
Най-скандалният случай до момента си остава кражбата на 460 млн. $ от японската борса за криптовалути Mt. Gox през 2014 година
Борсите за криптовалути са примамлива цел за хакерите. Тъй като те поддържат история, преводите в биткойн и други криптовалути няма по какъв начин да бъдат заличени, а това значи, че когато хакер успее да трансферира актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е доста мъчно да бъде върнат.
В петък биткойнът нараства с 2,24% до 8093,37 $ за брой по данни на CoinDesk.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР