Индийската JSW Steel забавя покупката на дял в канадска фирма заради дипломатически спор: Доклад

...
В първия знак, че дипломатическият спор засяга търговските връзки, индийската
Коментари Харесай

В първия знак, че дипломатическият спор засяга търговските връзки, индийската JSW Steel Ltd забавя процес за закупуване на дял в звеното за производство на въглища за стомана на канадската Teck Resources, съобщи агенция Ройтерс, цитирайки източник, близък до дискусиите.

Връзките между Индия и Канада рязко се влошиха, след като Ню Делхи и Отава изгониха взаимно дипломатите си в спор за убийството на сикхски сепаратистки лидер в канадската провинция Британска Колумбия през юни.< /p>

Продължете да четете

списък от 4 елемента Ръсел Бранд никога не е крил женомразството си. И така, защо толкова много хора не успяха да го видят?Google заведе дело, след като мъж потегли от срутения мост, следвайки указанията на картатаРупърт Мърдок се оттегля като председател на Fox, News CorpСъздател на Game of Thrones и други авторите съдят ChatGPT-maker за „кражба“край на списъка

Индия в четвъртък спря визовите услуги за канадски граждани, каза говорител на външното министерство, цитирайки заплахи за сигурността на нейния персонал в нейните консулства в Канада.

Източникът каза, че дискусиите между JSW Steel – най-големият производител на стомана в Индия по капацитет – и Teck относно продажбата на дела са се забавили, въпреки че работата по документите продължава.

„Ще изчакаме, докато проблемът отшуми“, каза източникът на Reuters, отказвайки да бъде идентифициран, тъй като не са упълномощени да говорят с пресата.

„Не очакваме нещата да излязат извън контрол. Правим документите за оценката, разговаряме с банките и това все още се случва“, добави източникът.

JSW Steel отказа коментар.

„Ние не коментираме пазарни слухове или спекулации“, каза Teck Resources в имейл отговор на запитвания на Reuters.

Канадското министерство на индустрията, което одобрява сделки с чуждестранни инвестиции, каза, че придобиването на канадска компания от чуждестранна компания ще бъде предмет на преглед на националната сигурност съгласно Закона за инвестициите в Канада.

Източник, близък до въпроса, каза, че JSW води преговори с инвестиционни банки, включително Standard Chartered и Deutsche Bank, за осигуряване на финансирането за транзакцията.

„Окончателните числа може да се въртят в диапазона от 34% до 37% дял“, каза първият източник.

JSW Steel е един от най-големите клиенти на въглищния бизнес на Teck.

Базираната във Ванкувър компания два пъти отхвърли непоискана оферта от $22,5 милиарда за цялата компания от глобалния миньор и търговец Glencore. През юли компанията заяви, че е получила оферти от „различни“ заинтересовани страни за бизнеса си с въглища.

Японската Nippon Steel също заяви, че продължава да се интересува от въглищния бизнес на Teck, след като през февруари се съгласи да купи 10% дял след разделянето.

За Индия Канада е четвъртият по големина износител на коксуващи се въглища, използвани в стоманодобивния бизнес, според данни на индийското правителство. Първите три са Австралия, Русия и Съединените щати.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР