Индийската икономика е регистрирала впечатляващ растеж от 7,8 на сто

...
Индийската икономика е регистрирала впечатляващ растеж от 7,8 на сто
Коментари Харесай

Индийската икономика с впечатляващ растеж от 7,8% през април-юни

Индийската стопанска система е записала впечатляващ напредък от 7,8 на 100 през първото тримесечие на настоящата финансова година (от април до юни), което се дължи на отличните резултати в секторите на селското стопанство и финансите. Това се показва в формалните данни, оповестени през днешния ден и представени от Асошиейтед прес.

Световната банка разгласи, че Индия е една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света и ще продължи в това направление.

Индийският селскостопански бранш е записал напредък от 3,5 на 100 през трите месеца по отношение на 2,4 на 100 за същото тримесечие на предходната година, съгласно данните на ръководената от държавното управление Национална статистическа работа.

Растежът във финансовия бранш, недвижимите парцели и професионалните услуги е бил 12,2 на 100 по отношение на 8,5 на 100 през април-юни предходната година.

Увеличението в промишления бранш се е намалило до 4,7 на 100 през първото тримесечие на настоящата финансова година по отношение на 6,1 на 100 през миналата година, съгласно данните. Финансовата година в Индия е от април до март. 

Производството в минния бранш, електрическата енергия, газа, водоснабдяването и строителството се е забавило през тримесечието.

Световната банка обаче счита, че непрекъснатите разтърсвания - възходящите разноски по заемите, затегнатите финансови условия и инфлационният напън ще се отразят върху растежа на индийската стопанска система тази година.

Индийски медии оповестиха, че нестабилният дъждовен сезон, дължащ се на въздействието на метеорологичния феномен Ел Ниньо, довел до стопляне в Източния Тих океан, евентуално ще забави растежа през останалите три тримесечия на годината. 

Реалният БВП евентуално ще се намали до 6,3 на 100 през настоящата финансова година по отношение на предстоящи 6,9 на 100 през предходната финансова година, заяви Световната банка 

Индийската федерална банка чака годишният напредък на страната да възлезе на 6,5 на 100.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР