Индийската държавна нефтогазова компания GAIL се надява да получи 500

...
Индийската държавна нефтогазова компания GAIL се надява да получи 500
Коментари Харесай

Индийската GAIL ще получи 500 хил. тона LNG през 2018 г. по договор с „Газпром“


Индийската държавна нефтогазова компания GAIL се надява да получи 500 хиляди тона полутечен природен газ (LNG) по контракт с „ Газпром “ за 2018 година, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на думите на ръководителя на GAIL Б.С.Трипати.

„ Планираме да получим 500 хиляди тона газ през тази година, което е равно на 8 товара “, (с кораби за транспорт на LNG) цитира организацията думите на Трипати. Доставките стартират през месец май “, прибавя той. GAIL възнамерява през 2018 година да получи 5 млн. тона, или 80 товара с LNG по контракти със Съединени американски щати.

Трипати споделя, че през декември 2022 година компанията ще завърши строителството на 4 хиляди километра от националната газова мрежа. Към ноември 2018 година, съгласно упованията ще е подготвен за стартиране в употреба националният газопровод Мангалор-Кочи.
В началото на октомври 2012 година дъщерната конструкция на „ Газпром “ Gazprom Marketing and Trading Singapore подписа юридически обвързващ 20-годишен контракт за покупка на LNG с GAIL. В сходство с изискванията на съглашението GAIL ще получава по 2,5 млн. тона LNG годишно (това е равно на 3,5 милиарда куб м) в разстояние на 20 години. Според контракта, цената на LNG ще бъде основана на формула привързана към цената на петрола на терминалите в Индия.

Според известие на организация Блумбърг, основано на източници, съгласно условия на преразгледано съглашение, GAIL ще получи общо с 6 млн. тона LNG повече, в сравнение с се е предполагало първоначално. Цените на LNG, също така ще бъдат привързани към цената на петрола вид Brent, а срокът на деяние на контракта е удължен до 23 години, в това число нарастване на количествата през първите три години.
Компаниите през януари съгласуваха промяна на цените и количествата LNG за доставка, прецизира в прессъобщение индийската компания, представено от организациите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР