Индийската държавна газова компания GAIL планира да пусне в експлоатация

...
Индийската държавна газова компания GAIL планира да пусне в експлоатация
Коментари Харесай

Индия пуска завод за производство на чист водород през април

Индийската държавна газова компания GAIL възнамерява да пусне в употреба първата си централа за зелен водород през април. В употреба ще бъде пуснат 10 MW протонен обменен мембранен електролизатор, импортиран от Канада за произвеждане на зелен водород. Това ще стане в град Виджайпур, в централния щат Мадхя Прадеш, оповестява Ройтерс.

Очаква се централата да употребява възобновима сила и да създава към 4,3 тона водород дневно с непорочност към 99,999%. Индия има за цел да усили производството на чист водород до 5 милиона тона през идващите пет години. За тези цели от държавния бюджет на републиката ще бъдат отделени 2,2 милиарда $.

През юли 2023 година индийският министър председател Нарендра Моди, обръщайки се към срещата на министрите на енергетиката на Групата от двадесет (G20) в Гоа, разгласи желанието си да трансформира страната в световен център за произвеждане, потребление и експорт на зелен водород. „ Нашите старания в тази област са ориентирани към обезпечаване на приобщаваща, жизнеспособна, обективна и устойчива сила за всички “, акцентира държавният глава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР