Индийка роди бебе със сраснати долни крайници. Снимки на новороденото

...
Индийка роди бебе със сраснати долни крайници. Снимки на новороденото
Коментари Харесай

Аномалия: Индийка роди малка русалка

Индийка роди бебе със сраснати долни крака. Снимки на новороденото бяха публикувани от „ Дейли мейл ”. Аномалията, от която страда детенцето, се назовава сиреномелия или синдром на русалката.  Пеленачето е издъхнало часове след появяването си на бял свят.



Специалист от болничното заведение прецизира, че родителите на бебето принадлежат към работническата класа и поради неприятното си финансово положение не са могли да платят за здравно обслужване. Причини за появяването на синдрома може да са станали неприятното хранене на родилката или неправилното й кръвообръщение.



Синдромът на русалката се среща при едно от към 60 000 раждания и съвсем постоянно приключва със гибел: в към половината от случаите детето е мъртвородено, а в случай че се роди живо — умира в границите на 1-2 дни от раждането, заради затруднения, свързани с патологичното развиване и действие на бъбреците и пикочния мехур.

Има и случаи, при които децата живеят няколко години: по този начин да вземем за пример дребната американка Шайло Пепин живя без полови ограни и част от червата. Момиченцето издъхна през 2009 година на 10-годишна възраст.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР