Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на симптоми

...
Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на симптоми
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на COVID-19

Индия стартира дистрибуцията на нов медикамент за лекуване на признаци на COVID-19, за който се твърди, че понижава нуждата от подаване на О2 на пациентите и форсира възобновяване им, осведоми Българска телеграфна агенция.

Лекарството 2-деокси-Д-глюкоза (2-DG) е основано от лаборатория на индийската Организация за изследователска и развойна активност, обвързвана с защитата и фармацевтичната компания " Лаборатории доктор Реди " в Хайдерабад. Първата партида от него беше пусната от министъра на защитата Раджнат Сингх и министъра на опазването на здравето Харш Вардан в Делхи и в началото ще бъде употребена в столичните лечебни заведения.

Някои специалисти слагат под въпрос ефикасността на новото лекарство, като акцентират, че не са оповестени задоволително данни от втория и третия стадий на клиничните тествания. Вариант на 2-DG е употребен пробно за лекуване на някои типове рак, само че още не е утвърден за тази цел, сподели молекулярният биолог Ракеш Мишра.

Мишра, който е взел участие в създаването на новото лекарство, изясни, че то блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои кафези и две прахчета от него са разрешили кислородът да бъде изключен на забележителен % от пациентите в тестванията.
От седмици в Индия има огромен дефицит на О2, който е нужен на от ден на ден пациенти през смъртоносната втора вълна от COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР