Индия успя да достигне историческа граница във ваксинацията срещу коронавирус

...
Индия успя да достигне историческа граница във ваксинацията срещу коронавирус
Коментари Харесай

Индия постави 1 000 000 000 дози ваксина срещу коронавирус

Индия съумя да доближи историческа граница във имунизацията против ковид - 1 000 000 000 дози, оповестява индийското посолство в България. 30% от индийците са изцяло имунизирани (с две дози), а 75% са с 1 доза. Става въпрос за хората на възраст над 18 години.

Забележителното достижение е реалност за по-малко от 40 седмици. Ваксинацията против COVID-19 в Индия почна на 16 януари.
 Индия подвига рестриктивните мерки за туристи от 15 октомври Индия подвига рестриктивните мерки за туристи от 15 октомври
Индия ще бъде отворена още веднъж за туристи от 15 октомври, откакто бе затворена повече от година поради пандемията от ковид, съоб...

Индия е една от дребното страни, които създават ваксини против ковид. Там има три производства - най-популярната е ваксина е Covishield, векторен препарат, създаден взаимно с Оксфордския университет и AstraZeneca. Другите две ваксини са Covaxin, която е с инактивиран вирус и Zycov-d. Единствената непозната ваксина, която се употребява необятно, е " Спутник V ".

В Индия има над 313 000 имунизационни центрове. Работещите там екипи се състоят от 740 000 души, в това число 264 000 души, които се занимават директно с имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР