Индия трябва да създаде структура, която не зависи от капризите

...
Индия трябва да създаде структура, която не зависи от капризите
Коментари Харесай

Шеф на индийска банка нарече щатския долар най-големия финансов терорист

Индия би трябвало да сътвори конструкция, която не зависи от капризите на никого, акцентира финансистът.

„ Искрено имам вяра, че щатският $ е най-големият финансов терорист в света “, сподели на церемонията по връчването на премиите ET Awards в Делхи банкерът Котак, представен от РИА Новости.

Той означи, че парите в сметки nostro, може да станат с лекост недостъпни по командване на Съединени американски щати. Банкерът означи, че в този момент светът обезверено търси различна аварийна валута. По неговите думи, пристигнало е времето Индия да направи рупията такава аварийна валута.

В същото време Котак не счита, че Европа може да направи своята валута аварийна.

„ Не мисля, че Обединеното кралство или Япония ще имат смелостта да заемат тези позиции, макар че и английският паунд, и йената са свободни валути “, сподели банкерът. Той също по този начин призна, че Китай има " сериозен проблем с доверието " с доста страни.

По-рано американският бизнесмен Илон Мъск предизвести, че потреблението на $ като оръжие ще докара до занемаряване на потреблението му в други страни.

През октомври 2022 година съветският президент Владимир Путин съобщи, че с потреблението на $ като оръжие Западът е дискредитирал концепцията за интернационалните финансови запаси. Той означи, че вследствие на това всички са се замислили дали си коства да държат злато-валутните си запаси в долари.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР