Индия ще задържи и ще повдигне обвинения на 35-имата сомалийски

...
Индия ще задържи и ще повдигне обвинения на 35-имата сомалийски
Коментари Харесай

Индия ще съди 35-имата пирати, отвлекли кораба Руен

Индия ще задържи и ще повдигне обвинявания на 35-имата сомалийски пирати, които нейният флот залови на отвлечения транспортен съд " Руен " край Сомалия, сподели представител на военноморските сили, цитириан от Ройтерс.

Военните са се отклони от досегашната си процедура да избавят кораби и екипажи, само че оставят обезоръжените пирати в морето.

Заловените пирати би трябвало да дойдат в Индия в събота и ще бъдат предадени на органите на реда, сподели служителят.

Той пожела ананимност, защото не е акредитиран да приказва с медиите.

Точните обвинявания против пиратите не са ясни незабавно, добави той.

Командоси от индийския флот съумяха да освободят плаващия под флага на Малта търговски транспортен съд " Руен " в събота, който беше похитен на 450 морски благи източно от Сокотра в северната част на Арабско море от сомалийски пирати на 14 декември.

Това бележи първото похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година насам. В пика на офанзивите си през 2011 година сомалийските пирати костват на международната стопанска система към 7 милиарда $, в това число стотици милиони долари под формата на откуп.

По време на пика на пиратството индийският флот осъждаше и вкарваше в пандиза в Индия пиратите, участващи в огромни набези, само че през последните месеци флотът оставяше пиратите в морето. Пиратите от " Руен " ще бъдат първите упрекнати в Индия от години, добави служителят.

Индия е разположила минимум дузина военни кораби в Аденския залив и северната част на Арабско море от декември, което ѝ разрешава да оказва помощ на плавателни съдове на изток от Червено море, където военноморските сили на няколко страни, в това число Съединените щати, се пробват да обезпечат корабоплаването направления, атакувани от бунтовниците хути в Йемен.

Индийският чиновник сподели, че след отвличането на " Руен " флотът е държал района под " непрестанно наблюдаване ", употребявайки своите въздушни платформи и информация, събрана от други кораби, които е проверявал.

На 14 март " Руен " беше видян край крайбрежията на Сомалия, заяви английската компания за морска сигурност Ambrey.

Служителят на флота сподели, че пиратите са трансформирали Руен в кораб-майка, употребявайки лодки, с цел да нападат други плавателни съдове. Той беше прехванат на 15 март, уточни флотът в свое изказване в събота.

Друг търговски транспортен съд, MV Abdullah, беше похитен край Сомалия предходната седмица и сомалийските сили възнамеряваха да нападат с непознати Военноморски сили.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР