Индия се е съгласила да предава съобщения между руския президент

...
Индия се е съгласила да предава съобщения между руския президент
Коментари Харесай

Блумбърг: Индия се съгласи да предаде съобщенията между Путин и Зеленски

Индия се е съгласила да предава известия сред съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Владимир Зеленски , написа " Блумбърг ", базирайки се на източници.

Събеседниците обаче допълват, че индийският министър-председател Нарендра Моди не има намерение да се трансформира в медиатор в дипломатическото споразумяване на въпроса. Както изяснява организацията, тази позиция се дължи частично на зависимостта на Индия от евтините съветски енергийни запаси и оръжия, по отношение на което индийските управляващи се въздържат от рецензии към Москва.

За Зеленски е значимо да се срещне с индийския министър председател , с цел да разиска ролята на Индия за възобновяване на мира, настояват източниците. Малко евентуално е обаче визитата да стане мотив за огромни изказвания, макар че са планувани няколко съглашения, да вземем за пример в региона на защитата и агроиндустрията. Украинската държавна компания " Зоря-Машпроект " разисква с Индия взаимното произвеждане на газови турбини, употребявани на военни кораби, оповестиха източниците на " Блумбърг ".

Миналия месец Моди пътува до Русия и се срещна с Путин . Коментирайки бойните дейности, той съобщи на срещата с съветския президент, че " " и " бомбите, ракетите и пушките не могат да обезпечат мир ". Путин му благодари в подмяна и с това завърши обществената част от срещата.
 Индия удостовери, че Моди ще пътува до Украйна
Индия удостовери, че Моди ще пътува до Украйна

През юли месец Нарендра Моди бе в Москва, където се срещна с Владимир Путин

През пролетта индийското външно министерство ни съобщаваше, че Ню Делхи се е трансформирал в медиатор за изпращане на известия по тематиката за руско-украинския спор. От изказването му обаче не следваше, че става дума за заобиколен разговор сред Москва и Киев . " Ние сме страна, която е имала опция да приказва доста искрено и непосредствено с руснаците по този въпрос [Украйна], по разнообразни негови аспекти.Знаете, че други [държави] са ни употребявали за изпращане на известия ", съобщи министър Субраманям Джайшанкар.
 Прегръдката на Моди в Ново Огарьово
Прегръдката на Моди в Ново Огарьово

Индия остава най-значимата страна в Азия, която отхвърля да се причисли към диктуваната от Китай икономическа интеграция на континента

" Моди не претендира да бъде медиатор ", означиха от Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР