Индия съобщи за 81 466 заразени с новия коронавирус (COVID-19)

...
Индия съобщи за 81 466 заразени с новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Индия с рекорден ръст на новозаразените с коронавирус от 6 месеца насам

Индия заяви за 81 466 инфектирани с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие, най-високият брой в границите на 24 часа от шест месеца, откакто няколко щата бяха ударени от втора вълна на ковид, осведоми "Ройтерс ".
Данните на здравното министерство демонстрират, че общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Индия се е нараснал до 12.3 млн. души, което прави Индия третата най-засегната страна от вируса след Съединени американски щати и Бразилия. Броят на умрелите за последното денонощие се е нараснал с 469 души, с което общият брой на умрелите от началото на епидемията в страната доближи 163 396 души.
Ваксинацията се ускори на фона на неотдавнашния растеж на инфектираните, а доста щати обмислят да наложат нови ограничавания на придвижването на хора.
Махаращра, западния щат, който е най-силно обиден от COVID-19 до момента, заяви за 43 183 новозаразени през последните 24 часа - най-високата от разпространяването на пандемията в Индия през март 2020 година Длъжностни лица в щата постановиха нощен комендантски час за през уикенда, само че обмислят по-строги ограничения за надзор, в това число прекъсване на религиозни места и ограничение на пътуванията с влакове.
В началото на предходната година Индия наложи едно от най-суровите изводи за надзор на ковид, само че беше улеснено, с цел да избави стопанската система, а случаите последователно понижиха по-късно през годината. Новият скок тази година съставлява предизвикателство за държавното управление, което към този момент се бори да приложи блокирането от предходната година.
Броят на инфектираните нараства и в петък в щатите Чхатисгарх, Карнатака, Пенджаб, Керала, Тамил Наду, Гуджарат и Мадхя Прадеш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР