Индия разреши спешното използване на ваксината срещу COVID-19 на Moderna,

...
Индия разреши спешното използване на ваксината срещу COVID-19 на Moderna,
Коментари Харесай

Индия разреши използването на ваксината на Moderna

Индия позволи незабавното потребление на имунизацията против COVID-19 на Moderna, стремейки се да усили имунизациите след рекордното повишаване на инфекциите и смъртните случаи, заяви Агенция Франс Прес.

Огромната нация от 1,3 милиарда души беше наранена от застрашителен скок в случаите на ковид през април и май, който тласна здравната система до последна точка.

Ваксината на Moderna е четвъртата, утвърдена от Ню Делхи след Covishield и Covaxin на Oxford-AstraZeneca, създадени от индийската компания Bharat Biotech, и съветската „ Спутник V ”.
 Беснеещ слон умъртвил 16 селяни в Индия за два месеца Беснеещ слон умъртвил 16 селяни в Индия за два месеца
Разбеснял се слон е умъртвил минимум 16 селяни през последните два месеца в Централна Индия, откакто евентуално е бил изпъден от стадото...

„ Имам удоволствието да оповестя, че заявление, получено от Moderna посредством техния индийски сътрудник Cipla, получи EUA (разрешение за незабавна употреба) “, съобщи член на държавния съвещателен орган NITI Аайог Винод К. Пол, по време на брифинг на здравното министерство.

" Усилията ни да поканим и да имаме други по-специално Pfizer и J&J (JohnsonJohnson), също не престават. "

Пол добави, че утвърждението ще проправи пътя за импорт на други ваксини с задгранично произвеждане в Индия.

Малък брой дози на „ Спутник V ” са импортирани в Индия, откакто лекарството получи утвърждение в средата на април, само че се чака множеството препарати да бъдат създадени в страната, като Covishield и Covaxin.
 Индия разхлабва рестриктивните мерки, само че се готви за трета вълна Индия разхлабва рестриктивните мерки, само че се готви за трета вълна
Властите в индийската столица оповестиха отчасти унищожаване на рестриктивните мерки, наложени през април на фона на внезапно повишаване на броя на...

Преди два месеца Индия съобщи, че ще форсира утвърждението на ваксини, създадени отвън страната, които към този момент са получили позволение за незабавна приложимост от огромни регулатори като Американската администрация по храните и медикаментите.

Правителството е било под напън с непознато произвеждане, като иРНК имунизациите на Pfizer и Moderna.

Близо 327 милиона дози са приложени след стартирането на програмата за всеобща имунизация в средата на януари. Но единствено шест % от възрастното население на Индия - или 57 милиона души - са получили и двете дози при имунизациите с повторен режим на слагане.

Индия е втората най-засегната от вируса страна в света с над 30 милиона случая и близо 398 000 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР