Индия провежда изпитания на три ваксини против коронавируса и вече

...
Индия провежда изпитания на три ваксини против коронавируса и вече
Коментари Харесай

Индия тества три ваксини против коронавируса

Индия организира тествания на три ваксини срещу ковид и към този момент има проект за разпространяването им измежду жителите, съобщи министър председателят Нарендра Моди в тирада в чест на националния празник - Деня на независимостта, съобщи ТАСС.

" Три ваксини са в друг етап на тестванията. Когато учените ни дадат позволение, към този момент ще имаме проект за производството. Имаме пътна карта по какъв начин имунизацията да доближи всеки индиец за оптимално къс период ", акцентира министър председателят. Той добави, че в границите на националната стратегия за цифровото опазване на здравето всеки жител на страната ще получи здравна идентификационна карта, в която ще се означават визитите при лекари или аптеки, както и изписаните им медикаменти.

Освен това министър председателят Моди благодари от името на страната на тези, които се борят с пандемията. Броят на инфектираните в Индия надвишава 2,5 милиона, напомня Българска телеграфна агенция.

По-рано индийските компании " Зидус Кадила " и " Бхарат биотек " оповестиха, че са почнали първа фаза на създаването на своите ваксини против Ковид-19. Индийският институт по имунизациите съобщи, че стартира последната фаза от тестванията на имунизацията " Ковишилд ", създадена взаимно от Оксфордския университет и компанията Астра Зенека.

На 15 август Индия отбелязва Деня на независимостта. В среднощ на тази дата през 1947 година първият министър председател Джавахарлал Неру издигна в Делхи националното знаме в символ на отдръпването на английските окупационни сили, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР