Индия предложи заключителната декларация на Г-20 да включва и възгледите

...
Индия предложи заключителната декларация на Г-20 да включва и възгледите
Коментари Харесай

Индия призова да се отбележат възгледите на Русия и Китай при заключителната декларация на Г-20

Индия предложи заключителната декларация на Г-20 да включва и възгледите на Русия и Китай по тематиката за войната в Украйна , оповестява " Ройтерс ". Целта е по този метод да бъде избегната задънена улица за разделения блок.

Срещата на върха на Г-20 следва този уикенд в Ню Делхи. Лидерите на страните членки, включително и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, ще се съберат там с цел да обсъдят проблемите по продоволствената сигурност, дейности в региона на климата и облекчаването на дълга за по-бедните страни.

Това може да бъде възпрепятствано от разликите на мненията на страните-членки по отношение на войната в Украйна.

Западните страни упорстват заключителната декларация да осъди Руските дейности., който ще участва вместо президента Владимир Путин, сподели, че Москва ще блокира окончателната декларация, в случай че тя не отразява нейната позиция.

 Отсъствието на Путин и Си на срещата на Г-20 не изненадва Индия
Отсъствието на Путин и Си на срещата на Г-20 не изненадва Индия

Липсата на двамата водачи нямало нищо общо с Индия

Индия предложи Г-20, да отрази мнението на Москва и Пекин, че форумът не е мястото за геополитика, въпреки да осъжда нашествието на Русия.

" Докато всички утвърждават структурата на документа, това е консенсус. Ние се опитваме да реализираме обстановка, в която всички, в това число Русия, Г-7 и Китай са щастливи, че техните възгледи са там ", сподели неназован индийски посланик.

Другият вид е по-общо изказване за войната в взаимната декларация, съгласно различен посланик. И двамата отхвърлиха да бъдат посочени поради разпоредбите на държавното управление.

Ако не се стигне до взаимно изказване, това ще бъде първият подобен случай в историята на срещата на върха на Г-20. Това би раздрусало всеобщото доверие в групата.
 Министрите на търговията на Г-20 не реализираха консенсус за Украйна
Министрите на търговията на Г-20 не реализираха консенсус за Украйна

Срещата означи една от последните благоприятни условия за издаване на всекидневно взаимно официално съобщение

На срещата на върха в Бали предходната година водачите съумяха да изготвят декларация на единадесетия час, откакто спориха за спора в продължение на дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР