Индия посрещна раждането на четири малки гепарди повече от 70

...
Индия посрещна раждането на четири малки гепарди повече от 70
Коментари Харесай

След изчезването им преди 70 години: Родиха се първите малки гепарди в Индия

Индия посрещна раждането на четири дребни гепарди повече от 70 години, откакто животните бяха оповестени за публично изчезнали. Индийският министър на околната среда заяви положителната вест, като я назова „ значимо събитие “. 

Туристите не спазили инструкциите за сигурност

Четирите дребни са родени от една от женските, пристигнали от Намибия в резервата за диви животни в националния парк „ Куно “, Централна Индия. Служител на парка съобщи, че майката Сияя и дребните са добре и здрави, написа Би Би.

От десетилетия страната се пробва да възвърне популацията на огромните котки. Миналата година бяха докарани осем гепарда от Намибия, а предишния месец – още 12 от Южна Африка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Министърът на околната среда заяви новината в Туитър и съобщи, че е „ очарован “. 

„ Поздравявам целия екип на плана „ Гепард “ за неуморните им старания да върнат гепардите в Индия и за напъните им да поправят една екологична неточност, осъществена в предишното “, сподели той.

Съобщението за новите дребни обаче идва няколко дни, откакто един от другите осем намибийски гепарда умря в националния парк „ Куно “ заради бъбречна непълнота.

Гепардите публично изчезват в Индия през 1952 година, откакто години наред броят им е намалявал заради лов, загуба на местообитания и липса на задоволително плячка.

Азиатският гепард е сериозно заплашен и в този момент се среща единствено в Иран, където се счита, че са останали към 50 екземпляра. Гепардът е включен в Червения лист на застрашените типове на Международния съюз за отбрана на природата като „ уязвим “ в международен мащаб.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР