Индия планира да засили програмата си за финансови стимули за

...
Индия планира да засили програмата си за финансови стимули за
Коментари Харесай

Индия отправя предизвикателство към Китай, за да се превърне в нова производствена база за Apple, HP и Dell

Индия възнамерява да ускори програмата си за финансови тласъци за производителите на електроника, произвеждащи в страната. По този метод страната желае да притегли международни марки като Apple, Dell и HP и да се трансформира в различна на Китай индустриална база.
Индийското министерство на науката и технологиите е показало за разискване от топ мениджърите на фирмите обновена стратегия, която планува заплащания в размер до 45 милиарда рупии (549 млн. щ. долара) на компания, оповестява Bloomberg. Това изисква инвестиция в размер на 7 милиарда рупии (86,7 милиона щ. долара) за пет години в Индия в допълнение към разноските, направени до март 2021 година. Размерът на стимулиращото заплащане ще зависи от размера на закупените съставни елементи локално произвеждане и ще доближи 6 % от еквивалентната стойност на продадените подготвени артикули.

Миналата година държавното управление започва план на стойност 73,5 милиарда рупии (910,37 млн. щ. долара) за поощряване на локалното произвеждане и разширение на износа на софтуерни артикули, в това число таблети, преносими компютри и настолни компютри. Проектът обаче не съумя да се наложи, защото размерът на финансовите тласъци се стори непълен на производителите.
Привлекателността на Китай като индустриален сътрудник понижава заради геополитически фактори и строги ограничения за битка с пандемиите. Освен това има признаци, че съществуващите ограничения на индийското държавно управление са се оказали сполучливи, тъй че новото вливане ще ускори резултата. Производството на новия iPhone 14 в Индия стартира единствено няколко седмици след стартирането му на пазара в Китай, а Apple може да разшири производството на iPad тук в обозримо бъдеще. Освен директните финансови тласъци американският колос в региона на електрониката може да бъде притеглен и от локалния пазар: съгласно Canalys през последното тримесечие търсенето на лични компютри и таблети в Индия е повишено с 12%, макар че в международен мащаб е намаляло.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР