Индия няма да се поколебае да даде подобаващ отговор на

...
Индия няма да се поколебае да даде подобаващ отговор на
Коментари Харесай

Делхи: Тези които хвърлят око на индийска земя, получават подобаващ отговор

Индия няма да се поколебае да даде отговарящ отговор на всеки съперник, който хвърля око на нейна територия, съобщи индийският министър-председател Нарендра Моди, без категорично да назове Китай, оповестява Българска телеграфна агенция.

Индия и Китай са в директна борба по продължение на противоречивата им обща граница в Хималаите, довела този месец до сражения в източния район Ладах, в които починаха 20 индийски бойци.

Индия регистрира рекордните 11 458 нови случая на ковид за денонощие

Като се позоваха на армейски източници, индийски медии оповестиха, че няколко китайски бойци също са починали в конфликта в долината Галван в Ладах, само че досега Пекин не е съобщил нищо по въпроса. Двете страни, всяка от които упреква другата за случая, се договориха да понижат напрежението и този развой към този момент е в ход.

Индийската и китайската страна имат обилни военни елементи в района, а военните и дипломатическите контакти не престават, сподели на брифинг представителят на индийското външно министерство Анураг Шривастава.

"Тези, които хвърлят око на индийска земя в Ладах, получават отговарящ отговор. Индия зачита духа на другарство...тя е и в положение да дава подобаващ отговор на всеки съперник, без да се поколебае ", сподели министър председателят Моди в неделното си радиообръщение. Без да назове Китай или разнородните апели за протест на китайски артикули, Моди добави: "Умеещата да отстоява правата си Индия отдава дълбока респект към нашите мъченици по най-верния метод ".

Той имаше поради жена, писала му от източния щат Асам, че след борбата с Китай ще купува единствено локални артикули. Моди сподели, че получава сходни писма от всички краища на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР