Индия малко по-малко отнема от доминацията на Китай в износа

...
Индия малко по-малко отнема от доминацията на Китай в износа
Коментари Харесай

Индия бавно отнема експортен пазарен дял от Китай, показва проучване

Индия малко по-малко лишава от превъзходството на Китай в износа на електроника. И то на някои основни пазари. Производителите интензивно диверсифицират веригите си за доставка. Посоката е ясна – от Китай към други елементи на Азия. Това се демонстрира от ново изследване. 

Най-силно резултатът се вижда при страни като Англия и Съединени американски щати.

Причината схваща е геополитическото напрежение, което имат с Китай в последните години. Износът на електроника от Индия към Съединени американски щати, като % от износа на Китай, нараства до 7.65% към ноември предходната година. За информация, две години по-рано е едвам 2.51%. Това демонстрират данните на Fathom Financial Consulting. При Англия процентът нараства до 10% от 4.79%.

Правителството на Индия притегля производителите на електроника с много съществени тласъци.

По-ниски налози, връщане на пари, по-лесно придобиване на земя и финансова поддръжка. Интересът на страната е да разшири локалната промишленост за произвеждане. От там ще пристигна спомагателен растеж на износа. Какво получават бизнесите? Помощ да порастват в световен мащаб. 

В Индия към този момент се намира най-голямата фабрика за мобилни устройства на Samsung. Apple към този момент създава най-малко 7% от всички iPhone устройства. Важно конкретизиране е, че го прави не непосредствено, а посредством индустриалните линии на Foxconn и Pegatron.

Андрю Харис от Fathom Financial Consulting означи предходната седмица, че точно вложенията на Foxconn са една от главните аргументи за растежа износа на електроника.

Прогресът по придобиването на пазарен дял в износа към Европа и Япония е по-ограничен.

Там по-скоро се преследват двойните индустриални линии – Китай и още една локация. Вместо цялостното овакантяване на Китай. И най-малко за в този момент наклонността няма да се промени. Тук концепцията е за по-мек преход, който е допустимо в никакъв случай да не приключи. Все отново с разполагаем авариен потенциал, който не зависи от Китай.

Отново спрямо износа на Китай, дялът на Индия в износа е 3.38% за Германия и 3.52% световно. 

Усилията на политиците в Индия ще продължат 

Нарастването на износа на електроника е една от задачите на премиера Нарендра Моди. Той има проект, в който посредством произвеждане за експорт да се основат работни места и да се обезпечи повече самодостатъчност на индийската стопанска система. Последното ще разреши доста понижаване на вноса. 

Важно е да се означи, че целия развой не зависи единствено от Индия. Да, страната предлага избрани привилегии. Въпреки тях, преместването на производства не е по никакъв начин обикновено деяние.

И това се потвърждава от разликата сред Европа и Съединени американски щати. Регулаторните ограничавания, които се постановат в Съединени американски щати, бяха повода за усилването на този развой. В Европа към момента няма такива дейности, поради което доста по-малко бизнеси подхващат дейности в тази посока. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР