Индия купува петрол от Русия с големи отстъпки, съобщиха днес

...
Индия купува петрол от Русия с големи отстъпки, съобщиха днес
Коментари Харесай

Индия купува руски петрол с отстъпки

Индия купува нефт от Русия с огромни отстъпки, оповестиха през днешния ден източници от държавната " Индиън ойл корпорейшън ". Компанията е купила три милиона барела от суровия нефт вид Уралс с отстъпка в диапазона от 20 до 25 $ за барел при започване на март с доставка през май, съгласно източниците.

Най-многолюдната народна власт в света не поддържа западните наказания против Москва и отхвърли да осъди съветската инвазия в Украйна. Индия се въздържа и при гласуването на резолюции за войната в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Делхи поддържа от дълги години близки връзки с Москва, а по-голямата част от военното му съоръжение идва от Русия, само че в същото време залага и на положителните връзки със Съединени американски щати.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров дойде през днешния ден за диалози в Делхи, които включват среща на следващия ден с индийския министър председател Нарендра Моди.

Индия е третият максимален вносител на нефт в света след Съединени американски щати и Китай. В последно време съветският нефт е бил единствено дребна част от общия импорт на Индия, само че това евентуално ще се промени.

През 2021 година Индия е купила общо 12 милиона барела нефт от Русия. През тази година броят им към сегашния миг към този момент е 6 милиона барела, заяви осведомителната организация Пи Ти Ай.

Индия бе обект на рецензии от Запада поради интереса й към евтиния съветски нефт. Външният министър на Индия Субрахманям Джайшанкар наскоро отхвърли рецензиите, заявявайки, че Западът си затваря очите за европейския импорт на нефт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР