Индия и Германия се споразумяха да засилят сътрудничеството в борбата

...
Индия и Германия се споразумяха да засилят сътрудничеството в борбата
Коментари Харесай

Индия и Германия се споразумяха да засилят промишленото сътрудничество

Индия и Германия се споразумяха да засилят съдействието в битката с климатичните промени, киберсигурността, професионалното развиване, изкуствения разсъдък, енергийната сигурност, гражданската авиация и производството на отбранителна техника, съобщи Асошиейтед прес.

Двете страни подписаха през днешния ден няколко съглашения, като индийският министър председател Нарендра Моди съобщи, че страната му с нетърпения чака да почерпи от експертния опит на Германия.

Германският канцлер Ангела Меркел означи, че страната й също би се радвала да си сътрудничи с Индия в инфраструктурни планове, ръководство на боклуци и водоснабдяване.
Меркел, която късно нощес дойде в Делхи, е придружавана от няколко министри и държавни секретари, като и от бизнес делегация.

Преди срещата на делегациите канцлерката беседва на четири очи с Моди, осведоми ДПА.

За на следващия ден Меркел има планувано посещаване на индийско-германски цех за авточасти в покрайнините на Делхи и на метро станция дружно с Моди.

Германия е най-големият европейски търговски сътрудник на Индия. Двустранната търговия доближи 21,9 милиарда $ през финансовата 2017-18 година, отчитайки скок от 17 % на годишна основа, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР