Индия е в навечерието на звездно парти, пише Асошиейтед прес. Милиардерът

...
Индия е в навечерието на звездно парти, пише Асошиейтед прес. Милиардерът
Коментари Харесай

Най-богатият индиец жени сина си. Чака гости като Гейтс и Зукърбърг, Риана ще ги забавлява

Индия е в навечерието на звездно празненство, написа Асошиейтед прес. Милиардерът индустриалец Мукеш Амбани се приготвя за сватбата на сина си това лято. Той чака милиардери от целия свят, държавни глави и кралски особи, както и звезди на Холивуд и Боливуд, на тридневен празник в родния град на фамилията Джамнагар.

Списъкът с посетители от близо 1 200 души и включва Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Съндър Пичай и Иванка Тръмп; индийските милиардери Гаутам Адани и Кумар Мангалам Бирла; именитият играч по крикет Сачин Тендулкар; и боливудски звезди.

Те ще бъдат забавлявани от суперзвездата Риана, магьосника Дейвид Блейн и известни боливудски артисти.

Партито е в Джамнагар, град с към 600 000 поданици в съвсем пустинна част на щата Гуджарат. Това е родният град на фамилията и домът на основната петролна рафинерия на тяхната бизнес империя Reliance Industries. Ще има и обичайни церемонии в храмов комплекс.

Освен звездните посетители, семейство Амбани ще нахрани 51 000 души, живеещи в околните села.

28-годишният Анант Амбани ще се ожени за дългогодишната си приятелка Радхика Мърчант през юли. Тя е щерка на Вирен Мърчант, основен изпълнителен шеф на Encore Healthcare Pvt. Ltd. и предприемачът Шайла Мърчант.

Тридневното празненство преди сватбата, започващо в петък, ще даде взор върху самата женитба, която се чака през юли.

Гостите ще бъдат облечени тематично, акцентирайки върху джунглата, с цел да посетят център за избавяне на животни, ръководен от Анант Амбани. Известен като “Vantara ”, което значи “Звездата на гората, ” центърът от 3000 акра приютява измъчвани, ранени и застрашени животни, най-много слонове.

Forbes показва Мукеш Амбани като най-богатия човек в Азия. Неговият Reliance Industries е голям конгломерат, отчитащ над 100 милиарда $ годишни доходи, с ползи, вариращи от нефтохимикали, петрол и газ до телекомуникации и търговия на дребно.

Индийските магнати в никакъв случай не бързат да предадат щафетата, само че 66-годишният Мукеш Амбани стартира да предава управлението на синовете и щерка си.

По-големият наследник Акаш в този момент е ръководител на Reliance Jio, дъщерята Иша управлява търговията на дребно, а по-малкият наследник Анант е въведен в новия енергиен бизнес.

Списъкът с посетители включва и Мохамед Бин Джасим ал Тани, министър-председателят на Катар; Стивън Харпър, някогашен министър-председател на Канада и кралят и кралицата на Бутан.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР