Индия е един от пазарите с най-голям растеж на авиоиндустрията

...
Индия е един от пазарите с най-голям растеж на авиоиндустрията
Коментари Харесай

Едно от най-натоварените летища в света е и сред тези с най-много закъснения на полети

Индия е един от пазарите с максимален напредък на авиоиндустрията през последните години, а тази наклонност се чака да се резервира и в идващите. И безусловно летищата в страната не са задоволителни, с цел да поемат целия поток от гости.

През всички 132 аерогари там минават към 300 милиона пасажери и те няма да се оправят с очаквария растеж от 12,5% на трафика до 2022 година. А първите сигнали за този дефицит към този момент са налице, написа уеб сайтът Quartz.

Едно от огромните летища в страната, попадащо измежду топ 30 на най-натоварените в света, Chhatrapati Shivaji International Airport в Мумбай е измежду петте с най-големи закъснения на полетите в световен мащаб сред юни 2017 и май 2018 година.

Това демонстрира отчет на OAG, в който са включени над 500 аерогари по света.

Още през 2007 година управляващите в Индия вземат решение, че в Мумбай би трябвало да бъде построена нова аерогара. Засега обаче единствено първата част от плана би трябвало да бъде подготвена до 2019 година. По оценката на анализатори Navi Mumbai Airport няма да бъде проработи преди 2024 или даже до 2026 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР