Индивидуалните предприемачи в Чехия вече ще могат да плащат единен

...
Индивидуалните предприемачи в Чехия вече ще могат да плащат единен
Коментари Харесай

Чехия въвежда плосък данък, засега само за самонаети лица


Индивидуалните бизнесмени в Чехия към този момент ще могат да заплащат обединен налог, който ще включва вноски за обществено и здравно обезпечаване и налог върху приходите. Месечното заплащане ще бъде закрепено на 5 469 крони (малко над 200 евро) през идната година. Съответният закон беше признат от депутатите на чешкия парламент, оповестяват локалните медии.

Този налог може да бъде заплатен от бизнесмени, чийто годишен приход не надвишава 1 милион крони. Фиксираната ставка значи, че независимо заетите лица няма да би трябвало да заплащат спомагателни здравни и осигурителни вноски и други налози, а единствено една избраната сума, която ще покрие всичко.

„ Страхотно е, че най-сетне ще се появи плосък налог. Това ще улесни живота на дребните бизнесмени, ще понижи административните разноски и ще даде на хората повече време да ръководят личен бизнес. Бих желал също да благодаря на депутатите, че най-сетне поддържаха нашето изменение, което усилва годишния предел на приходите от 800 хиляди, препоръчани от държавното управление, на 1 милион крони. По този метод множеството от бизнесмените ще могат да употребяват закрепения налог “, сподели вносителят на законопроекта, депутатът Ян Скопечек.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР