Индивидуалната пенсия по 10% плюс 60 лв. добавка. Това беше

...
Индивидуалната пенсия по 10% плюс 60 лв. добавка. Това беше
Коментари Харесай

Министър Гьоков разясни как се изчислява увеличението на пенсиите

Индивидуалната пенсия по 10% плюс 60 лева добавка. Това беше предложение на общественото министерство към Народното събрание. Добавяме корекционни добавки. В януарските пенсии имаше разминаване с пенсиите за декември и тези добавки са, за да изравнят. Това изясни общественият министър в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 

По думите му корекционните добавки варират от 59 ст. до 60 лева

Министър Гьоков уточни, че към минимлната пенсия, която е 370 лева се прибавят 10%, т.е. 37 лева и добавката от 60 лева вършат пенсията 467 лева Който има корекционна добавка ще бъде добавена.

Социалният министър съобщи, че в случай че пенсията на един човек остане под 467 лева ще получава 467 лева. 

Идеята по време на рецесия и инфлация е да запазим покупателната дарба. В България има несъответстващо ниски пенсии. Това нарастване е обвързвано с инфлацията. Направихме такова нарастване от 1 януари с 12.8% приблизително. Трябва да поддържаме най-бедните, с цел да може да усещат поддръжка на страната. Нашата обществена система е тромова. Нереформирана е и не можем да достигнем до най-бедните, тъй като не знаем кои са, означи още Гьоков. 

Социалният министър разяснява и нарастването на минималната работна заплата. 

В съдружното съглашение е записано, че ще напарвим механизъм за установяване на минимална работна заплата. Формулата е 50% от среданта работна заплата. По този метод се получава към 770 лева. от 1 януари. Ще предложим това предписание. Нашето гледище беше да се случи от 1 юли. До януари 2023 си остава 710 лева От бизнеса излизат с аргумента, че не е обикновено да се подвига минмалната работна заплата два пъти в годината,уточни още министър Гьоков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР