Индипендънт: Путин иска корейски сценарий, при който да раздели Украйна

...
Индипендънт: Путин иска корейски сценарий, при който да раздели Украйна
Коментари Харесай

Вестник Гардиън: Зеленски иска незабавен мир

" Индипендънт ": Путин желае корейски сюжет, при който " да раздели Украйна на две "
Зеленски " желае неотложен мир " на фона на идно възобновяване на договарянията с Русия, написа английският в. " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че в следващото си телевизионно послание украинският президент Володимир Зеленски е декларирал, че следва нов кръг договаряния, само че че допустимо съглашение ще би трябвало да бъде подложено на референдум. Вестникът показва, че в изявлението си Зеленски е заречен също да работи за нови наказания против Москва, както и да продължи да приказва пред парламентите на други страни по света, допълвайки, че предстоят натоварени в дипломатическо отношение седмици.

В различен материал " Гардиън " показва, че Англия се е разграничила от думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че съветският президент Владимир Путин " не може да остане на власт ". Изданието цитира в тази връзка изявление на английския министър на образованието Надим Захауи по въпроса, който е декларирал, че съветският народ ще реши какво да бъде бъдещето на Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лондонският ежедневник " Индипендънт " цитира изявление на началника на украинското разузнаване, съгласно който Путин желае корейски сюжет, при който " да раздели Украйна на две ".

Режимът на Путин се пробва да раздели страната и да сътвори " Северна и Южна Корея в Украйна ", откакто не е съумял да превземе цялата страна, показва шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов.

Според Буданов Русия се готви да завземе източната част на Украйна, откакто Москва е показала, че ще се концентрира върху " освобождението " на Донбас, където сепаратисти водят война против държавното управление в Киев от осем години.

Зеленски ускорява рецензиите към Запада, желае оръжие и наказания, написа американският в. " Вашингтон пост ".

Изданието разяснява, че украинският президент е декларирал, че някои страни са оповестили за " алена линия " изпращането на повече нападателни оръжия на Украйна, " тъй като се опасяват от Русия ".

В различен материал вестникът се стопира на изявлението на Байдън в Полша, че Путин " не може да остане на власт ", и разяснява, че то крие риск да докара така и така мощно обтегнатите руско-американски връзки още по-близо до рухването им.

Русия ускорява нападенията си, Мариупол е на пределна точка, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Изданието отбелязва, че в миг, когато спорът навлиза във втория си месец, Москва като цяло не съумява да превземе огромните украински градове, само че съветските сили се прегрупират и насочват вниманието си към стратегически цели като градовете Мариупол и Чернигов.

Възможно е Путин да опита да консолидира позициите си и да се опита да раздели Украйна на окупирана и неокупирана територия, споделят публични представители, представени от вестника. " Ню Йорк таймс " отбелязва, че войната става непредсказуема.

Украйна се пробва да се възползва от смяната в съветската военна тактика, отбелязва в. " Уолстрийт джърнъл ".

Изданието показва, че украинските войски се пробват да си върнат завоюваните от съветските сили позиции, до момента в който Москва насочва вниманието си към това да управлява линия от южната и източната част на Украйна. Според вестника, за това свидетелства вчерашното изтласкване на съветските войски от украинските сили от град Тростянец на североизток, покрай съветската граница, с опция да отворят кулоар към обкръжения от руснаците регионален център Суми.

Относно изявлението на Байдън в Полша, че Путин " не може да остане на власт ", " Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че то е провокирало безпокойствие измежду западните съдружници.

Зеленски споделя, че Украйна е подготвена да разисква неутралитет в мирните договаряния с Русия, написа и в. " Файненшъл таймс ".

Вестникът отбелязва, че Киев е предложил да се състоят обособени разисквания за Крим и Донбас в навечерието на идните руско-украински договаряния в Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР