Индикации за картел на пазара на мобилните оператори има от

...
Индикации за картел на пазара на мобилните оператори има от
Коментари Харесай

Мирчев: Регулаторите са подвластни на политиците или на определени бизнес групи

Индикации за картел на пазара на мобилните оператори има от много време, само че не изпълнителната власт би трябвало да се намеси, с цел да противодейства. Това е работа на регулаторите. Това мнение изрази пред БНР депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Според него точно по тази причина са необходими не лични, а нормативни промени.

Регулаторите сега са подвластни на волята на политиците или на избрани бизнес групи, уточни Мирчев в предаването " Преди всички ". По думите му, политическият хайлайф сега оказва напън върху регулаторите, те се трансформират във функционалност на политиците или обособени бизнес групи съумяват да им въздействат.

Влиянието върху самите регулатори на равнище политици сега е голямо, счита той.

Мирчев изрече очакване законодателен пакет от промени да бъде показан в средата на годината. Според него при новите правила на избор " няма да има такава централизация на власт ".

Комисия за защита на конкуренцията, КЗП и КРС сега не работят, съобщи Ивайло Мирчев по случая с следващото нарастване на цените от страна на мобилните оператори.

Битката за регулаторите в Народното събрание се обрисува да е тежка, предвижда Мирчев.

" Дали борим (корупцията – бел. ред.) с господин Пеевски? Г-н Пеевски може да приказва, каквото си реши. Нито някой може да го спре, той си е решил по този метод да работи. В момента ние си изпълняваме нашата предизборна стратегия. Трябва да питате господин Пеевски какво го кара да ни поддържа ", разяснява Ивайло Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ изрази притеснения дали ще могат да осъществят предварителните си поръчки за промени в Закона за правосъдната власт, които се явяват продължение на конституционните промени.

" Законът за правосъдната власт е идната огромна борба в този парламент. "

България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма законодателство, регулиращо слагането на ветрогенератори в морето, сподели Ивайло Мирчев във връзка със противоречивите законови ремонти, касаещи перките в морето. На рецензиите, че те са лобистки, той отговори, че " този закон значително е копие на закони, които към този момент са признати в Европейски Съюз " и прикани да се каже " кое е лобисткото ".

" Ние би трябвало да имаме ветрогенератори в морето, тъй като имаме необработен запас. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР