ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Законодателите на Индиана приеха закон в четвъртък,

...
ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Законодателите на Индиана приеха закон в четвъртък,
Коментари Харесай

Законодателният орган на Индиана одобрява законопроект, добавящ допълнителни стъпки за проверка към регистрацията на гласоподаватели

ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Законодателите на Индиана одобриха закон в четвъртък, който уголемява пълномощията на щата да ревизира адресите на гласоподавателите и прибавя в допълнение условие за престояване за гласуващите за първи път.

Републиканският спонсор на законопроекта, щатският сенатор Майк Гаскил го назова „ законопроект за здрав разсъдък “, който прибавя отбрана против измами, само че бранителите на гласуването разкритикуваха измененията като нови спънки за хората, които желаят законно да гласоподават.

p>

Законопроектът одобри Сената на щата с 34-13 гласа, значително по партийна линия, като го изпрати на губернатора Ерик Холкомб за обзор.

От гласоподавателите в Индиана към този момент се изисква да демонстрират документи за идентичност със фотография, когато гласоподават, и закон, признат предходната година, който стяга условията за гласоподаване по пощата в щата.

Съгласно законопроекта жителите, които са нови гласоподаватели в Индиана, ще би трябвало да дават доказателство за престояване, по кое време...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР