ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Двупартийната избирателна комисия на Индиана гласува единодушно

...
ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Двупартийната избирателна комисия на Индиана гласува единодушно
Коментари Харесай

Съдиите в Индиана, изборната комисия изхвърли кандидата на Републиканската партия за Сената на САЩ от първичното гласуване

ИНДИАНАПОЛИС (AP) — Двупартийната изборна комисия на Индиана гласоподава единомислещо във вторник за премахване на един от двамата републикански претенденти за Сената на Съединени американски щати от първичното гласоподаване и висшия щат Съдът отхвърли правосъдното му оборване на закона, забраняващ кандидатурата му.

Решението за премахване на Джон Ръст от гласуването оставя Джим Банкс като единствения претендент на Републиканската партия за мястото.

Ръст съди щатски чиновници поради закона на Индиана, който изисква претендентите да са дали своят вот в последните две първоначални избори на своята партия или да са получили утвърждението на партиен ръководител на окръг, с цел да се появят на първичните избори.

Ръст гласоподава като републиканец на първичните избори през 2016 година, само че като демократ през 2012 година Той сподели, че не е дал своя вот на първичните избори на републиканците през 2020 година заради пандемията и неналичието на конкурентни републикански надпревари в окръг Джаксън и че гласовете му за демократите са били за хо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР