Индексите на родния капиталов пазар нарастват от сутринта, като бенчмаркът

...
Индексите на родния капиталов пазар нарастват от сутринта, като бенчмаркът
Коментари Харесай

Бенчмаркът на БФБ-София се върна на августовските си нива

Индексите на родния финансов пазар нарастват от сутринта, като бенчмаркът на БФБ-София SOFIX прибавя към цената си 0.35%, изкачвайки се до равнище от 716.83 пункта. За финален път индикаторът е бил на това равнище в края на август предходната година, след което последва четиримесечен спад, написа деловото издание econ.bg.

Най-голям растеж записва BGBX40 - 0.53% до 138.44 пункта. BGTR30 и секторният BGREIT прибавят към цената си по 0.29 на 100 и 0.03 % надлежно.

При подписани от сутринта общо 311 покупко-продажби, оборотът на контролирания пазар е съвсем 1.179 млн. лв..

За втори следващ ден най-ликвидното сдружение е Химимпорт АД с изтъргувани 222 542 акции на цена от 2.4100 лева за брой. Силен интерес има още към Зърнени Храни България АД, Спарки Елтос АД и Софарма АД.

След като през вчерашния ден акциите на Северкооп Гъмза Холдинг АД набъбнаха с 14.65%, те през днешния ден поправят цената си в посока надолу с 14.44 %.

На сегмента за търговия с книжата на сдруженията със специфична капиталова цел минаха дялове на пет компании на обща стойност 99 775 лв..

На дълговия сегмент бяха разменени 180 облигации на етрополската компания Пауър Лоджистикс ЕАД на номинална стойност от 1000 лв..

Минаха и 21 хиляди обезщетителни записа, както и 17 524 бумаги на единствения у нас борсово търгуван фонд БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF за 22 514 лв..

Стана ясно и че най-скъпата компания на Българска фондова борса - Кепитъл Консепт Лимитед АД, ще бъде преместена за търговия на Алтернативен пазар BaSE.

Това се постанова заради несъблюдение на условието на член 6, алинея 2, т. 2 от Част III, Правила за допускане до търговия, а точно: " За последните 6 месеца средномесечният брой на подписаните покупко-продажби на борсата да е по-голям от 5. ". "

Търговията с книжата на Кепитъл Консепт Лимитед АД от 17 януари ще се реализират точно на Алтернативен пазар BaSE, Сегмент акции.

Пазарната оценка на Кепитъл Консепт Лимитед АД е 13.2 милиарда лева, което е повече от всички останали обществени сдружения.

Последната договорка по позицията бе подписана на цена от 6.20 лева за лот.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР