Индексите глобално продължават да спадат - в Китай и Япония

...
Индексите глобално продължават да спадат - в Китай и Япония
Коментари Харесай

Мечките дойдоха на европейските борси, златото атакува 2000 долара

Индексите световно не престават да спадат - в Китай и Япония Hang Seng и Nikkei 225 в понеделник изгубиха над 3%. В Европа ситуацията е същото. Френският CАС40 и немският Dax отворят с към 3 до 4% по-ниско, мощни загуби осъществя и италианският MIB. Европейските показатели към този момент са в мечи пазар - спад от най-малко 20% по отношение на последния им връх. Освен това са и на най-ниските си равнища за последната година. Финансовият бранш и производителите на коли остават измежду едни от най-засегнатите браншове, както и този с първокласните артикули. Еврото също продължава да поевтинява по отношение на $, което оказва спомагателен напън върху тържищата в Европейски Съюз. Единната валута през днешния ден се търгува за 1.087 $, най-ниското равнище от май 2020 година

Най-малко наранени към този момент наподобяват американските акции, където фючърсите за момента записват спад към 1%. " Внезапното повишаване на геополитическия риск има по-голямо влияние върху финансовите пазари, в сравнение с върху стопанската система ", споделят анализатори на Moody`s в разбор. Инвеститорите от ден на ден се ориентират към сигурните активи, като златото е доста покрай цена 2000 $ за унция.

В напрегнатата среда световно сега цената на златото продължава пораства. Едномесечните фючърси на благородния метал доближиха 2000 $ за унция - най-високото равнище от септември 2020 година На спот пазара златото се търгува за 1990 $. " Първоначално златото евентуално ще се откри към равнището от 2000 $, само че откакто (волатилността) бъде изчистена и се откри, че няма смяна в обстановката към Украйна, то бързо ще се реалокира в района от 2100 $ и ще продължи към нови исторически върхове ", споделя мнението си Джефри Хали, старши анализатор на OANDA, пред Reuters.

Антони Блинкен, щатски държавен секретар, разгласи в неделя, че Западът обмисля да изключи Русия изцяло от световната търговия с нефт. В резултат цените на петрола през днешния ден се повишават с над 10% и доближиха 130 $ за барел. " В момента беседваме с нашите европейски сътрудници и съдружници, с цел да разгледаме по съгласуван метод вероятността за възбрана на вноса на съветски нефт, като в същото време се уверим, че към момента има подобаващи доставки на нефт на международните пазари ", показа Антони Блинкен пред CNN. " Това е доста дейна полемика, която водим. "
Реклама
" Пазарите ще бъдат чувствителни към глобите и противоположния отговор на Русия към тях ", считат и анализаторите на JP Morgan. Според американската банка задачата на Запада " да накаже Русия, само че не за сметката на други стопански системи, е в допълнение усложнена от обстоятелството, че Русия е вторият максимален производител на нефт и газ, както и главен снабдител на други съществени първични материали като алуминий, пшеница и други ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР