Индексирането с 10 милиона и 450 хиляди лева на цените

...
Индексирането с 10 милиона и 450 хиляди лева на цените
Коментари Харесай

Дадоха повече пари за големите проекти на Пловдив

Индексирането с 10 милиона и 450 хиляди лв. на цените за строителството на 10 инфраструктурни обекта в Пловдив одобриха общинските съветници съвсем единомислещо. Въпреки това тематиката провокира бурни диспути.

В началото на съвещанието групата на ГЕРБ в общинския съвет изиска предлагането да бъде изтелглено с претекста, че Народното събрание одобри промени в законопроекта за публичните поръчки и е добре индексацията да бъде съобразена с методиката.

След като зам.-кметът Пламен Райчев ги увери, че няма проблем индексацията да бъде призната в оферти тип, Йордан Илиев от името на групата на ГЕРБ отдръпна настояването.

Предложението за отдръпване на точката бе обещано и от Демократична България и от самостоятелния общински консултант Слави Георгиев, само че те не събраха поддръжка по време на гласуванията.

Така с 20% ще се оскъпи строителството на пробива Модър – Царевец, улиците " Царевец " и " Хаджи Димитър ", на Водния план " Брезовско шосе – бул. Дунав " и на реконструкцията на Кукленско шосе.

Другите обекти са рехабилитацията на улиците " Богомил " и " Радко Димитриев ", озеленяване и създаване на детски и спортни площадки в междублокови пространства, поправки на улици и тротоари, както и замяна на осветлението им.

Сумата ще бъде отпусната от бюджета за тази година за сметка на планувания ремонт на Голямоконарско и Рогошко шосе и други настоящи поправки.

По време на разглеждане на точката бе признато и предлагането на Евелин Парасков за разпределяне на в допълнение 1,5 млн. лв. за ремонта на ул. „ Даме Груев”. Средствата не са индексация, а по настоящия контракт.

Причината е, че тази година бюджетът бе планувал 3,7 млн. лв.,а огромна част от тях са усвоени и компанията реализатор няма средства за идващия стадий. Парите идват от план за нова детска градина в „ Северен”, чиято поръчка е забавена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР