Индексът на потребителското доверие в САЩ нарасна до 129,5 пункта

...
Индексът на потребителското доверие в САЩ нарасна до 129,5 пункта
Коментари Харесай

Потребителското доверие в САЩ нараства рязко през ноември

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати набъбна до 129,5 пункта през ноември от 126,2 пункта през октомври, до момента в който осреднената прогноза на финансовите пазари беше за намаляване до 124,0 пункта, демонстрира изследване на компанията Conference Board, представено от " Файненшъл таймс ".

Това е най-високото равнище на показателя, определящ доверието на американците в стопанската система на Съединени американски щати, от ноември 2000 година насам.

Индексът, измерващ настоящата оценка на американските консуматори за икономическите условия в страната, набъбна през ноември до 153,9 пункта от 152,0 пункта месец по-рано, до момента в който показателят на бъдещите потребителски упования за икономическата интензивност през идващите шест месеца скочи до 113,3 пункта от 109,0 пункта през октомври.

„ Потребителското доверие набъбна за пети следващ месец, достигайки нов 17-годишен връх. Оценката на потребителите във връзка с актуалните условия се усъвършенства умерено, до момента в който упованията им за краткосрочните вероятности се усъвършенстваха още по-силно на първо място заради оптимизъм по отношение на по-нататъшно усъвършенстване на пазара на труда “, уточни Лин Франко, шеф на изследването на Conference Board.

Процентът на потребителите, които дефинират като " положителни " актуалните бизнес условия се усили през ноември до 34,9% от 34,4% месец по-рано, до момента в който процентът на американците, определящи бизнес изискванията като " неприятни ", се намали от 13,5% до 12,7%.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР