Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в производствения сектор в

...
Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в производствения сектор в
Коментари Харесай

Производственият индекс PMI в Китай със спад през април

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в индустриалния бранш в Китай доближи 47,4 през април, което е спад от 49,5 през март, демонстрират данни на Националното статистическо бюро от събота, съобщи .

Новата вълна от COVID-19 натежа върху дейностите на фабриките в Китай и търсенето на пазара, сподели старшият статистик в бюрото Джао Цинхъ.

Подиндексът за производството се равнява на 44,4 през април, което е с 5,1 пункта по-малко по отношение на предходния месец, а за новите поръчки е 42,6, което е с 6,2 пункта по-малко по отношение на март.

Предприятията оповестяват за възходящи компликации в логистиката и превоза, доставката на жизненоважни първични материали и основни елементи, продажбите и изоставането на запасите със артикули.

Индексът на изкупните цени на първичните първични материали е 64,2, което е с 1.9 пункта по-ниско от предходния месец, само че продължава да е на релативно високо равнище.

Въпреки това, наклонността към дълготрайно икономическо усъвършенстване на Китай не се е трансформирала и обвързваните отдели в допълнение координират предварителната защита на COVID-19 и гладкото доставяне със артикули, сподели Джао.

Страната ускорява политиките, с цел да помогне на предприятията да преодолеят компликациите и това ще спомогне за повишение на доверието на бизнеса, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР