Индексът, който измерва условията за развитие на бизнес на компаниите

...
Индексът, който измерва условията за развитие на бизнес на компаниите
Коментари Харесай

Доларът скочи след като секторът на услугите в САЩ продължава да нараства през ноември

Индексът, който мери изискванията за развиване на бизнес на фирмите в бранша на услугите в Съединени американски щати, към които спадат и компаниите, ръководещи банки и заведения за хранене, се покачва до 56,5 на 100 през ноември, което е мощен знак, че стопанската система на страната продължава да нараства със постоянни темпове, макар увеличените лихвени проценти, съобщава  " Маркет уоч ", представен от Българска телеграфна агенция.

Докладите на Института за ръководство на доставките (ISM) са измежду първите основни знаци измежду икономическите данни, които се разгласяват всеки месец. Те дават първична информация за развиването на стопанската система и се наблюдават деликатно от анализаторите.

Всяка стойност на показателя над 50 % е знак за напредък на стопанската система. Когато той е по-висок от 55 %, то тогава икономическото развиване се прави оценка като " извънредно ". 

Моментното положение на стопанската система на Съединени американски щати, обрисувано от показателя, отразяващ бранша на услугите, е доста по-позитивно от сходно допитване на Института за ръководство на доставките, извършено измежду представители на промишления бранш. То регистрира влошаващи се условия за бизнес в областта на производството.

Огромният бранш на услугите в Съединени американски щати се показва по-добре от промишления. Американците харчат повече за услуги, свързани с пътувания, развлечения и отдих, в сравнение с за покупката на артикули, като да вземем за пример нови коли и компютри, отбелязва " Маркет уоч ".

Обменният курс на щатския $ се увеличи по отношение на еврото, английската лира и йената на фона данните, което поражда спекулации, че Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати може би няма да успее да забави темпа на увеличение на лихвените проценти, отбелязва Ройтерс.

Към 20:04 ч. българско време 1 $ се разменяше за 0,9528 евро, за 1,2183 английски лири или за 136,64 йени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР