Индекс на глобалните акции продължи спадовете си в петък и

...
Индекс на глобалните акции продължи спадовете си в петък и
Коментари Харесай

Глобалните акции се насочват към седмична загуба след решенията за лихвите

Индекс на световните акции продължи спадовете си в петък и се насочи към втора поредна седмична загуба след предизвестията от централните банкери, че лихвените проценти ще останат по-високи за по-дълго време.

 Бенчмаркът на азиатските акции евентуално ще постави завършек на шест седмици на облаги, като японските акции водеха спадовете в петък, до момента в който китайските акции се колебаеха. Американските фючърси паднаха очевидно след обилни загуби в S&P 500 и Nasdaq 100 в четвъртък, до момента в който договорите за европейските акции означиха дребен растеж.

 Инвеститорите, които залагаха на рухване на лихвените проценти през 2023 година, бяха разочаровани от тона тази седмица на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл и неговия европейски сътрудник Кристин Лагард. И двамата утвърдиха решимостта си да продължат борбата за усмиряване на инфлацията.

 Доларът отслабна леко по отношение на множеството валути от Г-10, откакто в четвъртък индикаторът за неговата мощ се повиши най-вече от септември. Южнокорейският вон и тайванският $ доведоха до спадове измежду валутите в района. Доходността на ДЦК на Съединени американски щати се увеличи леко, предава Блумберг.

Лагард оказа мощно въздействие върху пазарите в четвъртък, когато сподели, че „ всеки, който мисли, че това е завой за ЕЦБ, бърка “.  Краткосрочните немски облигации скочиха до най-високото си равнище от 2008 година насам, а европейските акции потънаха най-вече от май. Настроенията се придвижиха в търговията в Съединени американски щати и в Азия.

 Търговците също усвоиха неприятните данни за продажбите на дребно и производството в Съединени американски щати, макар че пазарът на труда остана мощен. Постигането на известно намаляване на пазара на труда остава огромна цел за Фед.

 Инвеститорите биха могли да настояват, че наградите за пазарен риск към момента са прекомерно ниски, като имат поради посланията, които излязоха от ЕЦБ, както и от FOMC тази седмица, съгласно Марк Франклин, старши портфолио управител в Manulife Investment Management.

 „ Има вероятности за спомагателна волатилност на пазарите на акции през идващите месеци “, сподели той по Bloomberg Television. „ Но в това време, в случай че данните за инфлацията продължат да се забавят, не се изненадвайте, в случай че тонът на известията се промени и на срещите при започване на идната година. “

 За вложителите в Китай острата опасност от делистване в Съединени американски щати понижа за към 200 компании в континенталната част и в Хонконг. Това, съчетано с обещанието на китайското държавно управление да приложи нови ограничения за бранша на парцелите, поддържа пазарните настроения по-рано. И въпреки всичко загрижеността по отношение на увеличаващите се Covid инфекции остава огромна.

 Петролът се насочи към най-големия седмичен растеж от началото на октомври заради признаци за стягане на предлагането и вероятността за усъвършенствано китайско търсене, макар натиска надолу от повишението на лихвените проценти. Златото, въпреки това, се насочва към седмичен спад.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР