Инбал Либерман отговаря за сигурността в кибуца Нир Ам от

...
Инбал Либерман отговаря за сигурността в кибуца Нир Ам от
Коментари Харесай

25-годишна израелка убила 5 терористи при атаката на Хамас в Израел

Инбал Либерман дава отговор за сигурността в кибуца Нир Ам от девет месеца. Той се намира тъкмо до град Сдерот, на по-малко от 2 км от линията Газа. Когато терористите от " Хамас " навлизат в Израел, тя съумява да провежда отбраната на Нир Ам и да убие 5 от бойците на терористичната формация. 

Експлозиите, които чува в събота, тя записва като доста по-различни от нормалните в региона. Младата жена подценява заповедите да стои настрани и събира хората от общността преди нападението на терористите от „ Хамас “.

Тя съумява ловко да ги разпредели, раздава им оръжия и дружно причакват нападателите, разяснява изданието Israel Hayom, представено от международните уеб сайтове. Историята бързо се популяризира и в обществените мрежи.

Когато терористите идват от линията Газа в кибуца Нир Ам, те са нападнати от засада няколко пъти. Либерман убива петима нападатели, а хората ѝ - други 20. След четири часа борбата завършва, съобщи bTV. 

Докато палестинците убиват стотици цивилни в прилежащите села, обезглавяват бебета и отвличат десетки израелци, Инбал Либерман избавя своя кибуц с мъдрото си решение.

Израелските кибуци съществуват от основаването на страната. Те са дребни общества, постоянно аграрни, в които членовете споделят запаси и способстват за общите богатства.

Кибуците са основани по границите и стратегическите пунктове на Израел след основаването на страната. Те стават предни постове за защитата на страната и затруднение за проникващи терористи.

Голям брой кибуцни членове са в командния състав на Армията за отбрана на Израел. Те не престават да имат решаваща роля в културата и идентичността на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР