Ина МИХАЙЛОВА />Търкането не е на мода. Изтърка се. Заради

...
Ина МИХАЙЛОВА />Търкането не е на мода. Изтърка се. Заради
Коментари Харесай

Неравна битка

Ина МИХАЙЛОВА /> Търкането не е на мода. Изтърка се. Заради пандемията и работата у дома обаче се роди нов феномен в хазарта, за който съвсем не се приказва. Или внимателно се подминава поради милиардите зад него. И поради лобистите, които ги пазят. Дори в България, дето нямаме пари да се усмихнем, растежът на уеб страниците за онлайн залагания е незабравим.
Телевизионният ефир е залят с реклами на интернет компании за спортни
залагания и казина. И за тях са ангажирани звезди като Христо Стоичков и Горан Брегович... Да не загатваме за идола на гимназистите Криско, който се появява първоначално, средата и края на всеки рекламен блок, всеки ден във всяка къща с тв приемник, където може и децата да гледат. Дума не отваряме за невиждания рекламен напън за залагания по време на Световното по футбол. Поне седем реклами тормозят слуха на дребни и огромни преди, по време и след всеки дуел.
На фона на нападателната реклама на
хазарт какво прави страната? Бездейства. Институциите отхвърлят да приложат даже минималните ограничения по закон, с цел да предпазят от нездравословното въздействие най-малко децата.
Държавата разчита сами да се преборим с заплахата. Пожелава ни шанс в борбата с новата зараза. И в това време закриля пристрастеността си -
хазарта, който цялостни хазната и нечии по-дълбоки политически джобове. Как да успеем в неравната борба? Хазарт у нас играят повече хора, в сравнение с гласоподават на избори. И дават за това близо половин милиард лв. годишно. Какъв шанс!
 >

 
 
 
 >

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР