Имущество за повече от 4 306 000 лева се отнема

...
Имущество за повече от 4 306 000 лева се отнема
Коментари Харесай

Отнеха имущество за над 4 306 000 лева от бивш главен архитект на Каварна

Имущество за повече от 4 306 000 лв. се лишава от някогашния основен проектант на община Каварна Юлиян Илиев, оповестяват от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/ за постановеното решение от Добричкия областен съд.

Делото е по иск на комисията. Юлиян Илиев е наказан за това, че като длъжностно лице - основен проектант на Каварна, в изискванията на продължаващо закононарушение за интервала 2005-2008 година е употребявал служебното си състояние, с цел да набави на брачната половинка си незаконна полза, с което е нанесъл забележителна щета на ползите на общината.

Окръжният съд е почел напълно желае на КОНПИ. Според правосъдното решение от проектант Илиев, брачната половинка му и двете им деца се лишават 6 жилището, три имота и дворни места, гараж, 46 поземлени парцела, измежду които терени в курортни зони на община Каварна, два автомобила и суми, показват от комисията.

В хода на правосъдното дело са направени оценки от движимости лица, които удостоверяват, че е налице доста противоречие сред чистия приход и разноските на фамилията. Доказано е и, че разводът на проектант Илиев и брачната половинка му е мним и двамата са във фактическо общуване, допълват от комисията. Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР