Имунологът акад. Богдан Петрунов каза, че е притеснен от данните

...
Имунологът акад. Богдан Петрунов каза, че е притеснен от данните
Коментари Харесай

Имунологът акад. Петрунов: Притесняват смъртните случаи на медиците

Имунологът акад. Богдан Петрунов сподели, че е обезпокоен от данните за COVID-19 у нас и най-много смъртните случаи на медиците. Той сподели, че те са най-изложени на болестта. Специалистът изрече рецензия към неглижирането.
„ Моля ви, внимавайте доста, тъй като да не стане по този начин, че няма да има кой да ни лекува. Имам възприятието, че нашето общество приема нещата безусловно умерено. Навсякъде заведенията са цялостни, улиците са цялостни, все едно няма нищо. Има хора, които не имат вяра, че Земята е кръгла и още мислят, че Слънцето се върти към Земята. Ние не може да се съобразяваме с такива хора “, разяснява той.

Новината за гибелта на уважавания акушер-гинекологът проф. доктор Георги Хубчев обиколи всички медии през вчерашния ден. Припомняме, че той е бил диагностициран с ковид на 2 октомври и след утежняване на положението му, е приет в болница в ОАИЛ. 15 дни сътрудниците му са се борили за неговия живот, употребявайки всички вероятни способи.За страдание това не е помогнало.

Имунологът акад. Петрунов обърна внимание, че в целия свят се вижда към този момент втора вълна.

Не повече от 20-30% от заболелите развиват антитела, както и това че доста малко от тях имат първокласен имунитет. Не се знае на какво се дължи това. Затова и на този стадий груповия имунитет не може да се построи и не може да се подхожда с тази теза за опазване на публичното здраве.

Колективен имунитет вероятно би могъл да се реализира откакто доближи до основаването на ваксина против COVID-19. 10-12 ваксини се намират в трета фаза на изследването. Фирмата " Астра Зенека " оферират нова ваксина за приложение през носа, която ще бъде доста вяра, в случай че се окаже сполучлива ", изясни акад. Петрунов.

И изключително на фона на идването на гриповете, учен Петрунов предложи наложително за възрастните жители слагането на противогрипни ваксини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР