Имунно лечение и имунна диагностика на конкретен пациент да може

...
Имунно лечение и имунна диагностика на конкретен пациент да може
Коментари Харесай

Дават възможност за лечение с нерегистрирани алергенни лекарства при отделни пациенти

Имунно лекуване и имунна диагностика на съответен пациент да може да се извърши с алергенен артикул, който не е позволен за приложимост у нас. Това оферират с допълнение към Закона за медикаментите депутати от ПП-ДБ.

Това ще може да става, ако съответният препарат е назначен от медицински експерт с приета компетентност по профила на болестта и е деклариран за импорт, гласят още допълненията.

Така ще се разширят опциите за диагностика и лекуване на пациентите посредством регламентиране на предписването, вноса и използването на алергенни лекарствени артикули, които нямат издадено позволение за приложимост, показват депутатите в претекстовете си към предлагането.

С текстовете се основава опция при преценка на медицински експерти с приета компетентност по профила на болестта за обособени пациенти да бъде деклариран импорт в страната и да бъде назначено и извършено лекуване или тестване с алергенни артикули. Предвижда се изискванията за импорт и използването на такива алергени да се уреди с разпоредба, с което да се подсигурява, че вносът и потреблението им в страната продължава да бъде под контрола на способените държавни органи, както и че е осъществена оптималната зоркост за сигурността на пациентите.

Предложените промени и допълнения би трябвало да разширят опциите за избор при лекуване, като по едно и също време с това се подсигурява персоналната отговорност и надзор на доктор, който ще носи цялата отговорност за лекуването. Целта е да се дадат повече благоприятни условия за лекуване, вследствие на което да се реализира по-ефективно лекуване в случаите, когато липсват други други възможности за пациентите, акцентират още народните представители в претекстовете си.

С препоръчаните допълнения можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР