Имунизацията срещу коронавируса вече се провежда във всички шест зони,

...
Имунизацията срещу коронавируса вече се провежда във всички шест зони,
Коментари Харесай

Имунизацията срещу COVID-19 тече в цялата страна

Имунизацията против ковид към този момент се организира във всички шест зони, на които е разграничена страната ни. Стотици медици и личен състав в лечебните заведения и в този час получават първата доза от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “.

В Благоевград 200 медици са поискали ваксина против COVID-19. Там първи се имунизира шефът на многопрофилната болница. Първите 200 дози от имунизацията бяха разпределени сред огромните лечебни заведения в региона.

Ваксинация стартира и в Хасково – там 85 дози отиват в четири лечебни заведения. Съдебният доктор доктор Христо Еленски първи даден образец и се имунизира.

Директорът на Центъра за незабавна здравна помощ и още четирима негови сътрудници бяха първите ваксинирани в РЗИ Смолян . Утре ще бъдат имунизирани още 10 души.

Във Варна първите ваксини против ковид бяха сложени рано тази заран. Първи беше незабавният доктор от Белослав доктор Веселин Василев. 2200 души или към 40% от всички здравни служащи в региона към този момент са дали единодушие да бъдат имунизирани.

83-годишният хирург проф. Енчо Калчев беше ваксиниран първи в Добрич . Засега близо 500 медици в региона са изявили подготвеност да се имунизират. Първата доставка ще стигне за 130 души. При идната, през януари, ще има и в другите общини.

С полицейски конвой дойдоха имунизациите в Шумен , където през днешния ден си ги сложиха общо 30 медици. Първи беше шефът на болничното заведение. Общо в първата вълна на акцията в Шумен ще се ваксинират 130 медици на първа линия в битката с вируса.

В Ямбол първи се имунизира доктор Валентин Вълчев, доктор от Спешно поделение и зам.-директор на болничното заведение. Четири отделения в регионалната болница остават затворени поради огромен брой инфектирани медици, а очакванията са, че имунизирането ще промени обстановката.

Преди час пристигнаха имунизациите за двете огромни области – Велико Търново и Враца . В Търново общо 900 медици са изявили предпочитание да се имунизират, само че дозите ще стигнат за 200 на първи стадий. Във Врачанско тук-там имунизацията е почнала още през днешния ден – в болничното заведение в Бяла Слатина чакат да се имунизират 15 души. От общо 4328 медици в региона, 1661 души желаят да се ваксинират. Другите дози се чакат през януари, като локалното РЗИ приготвя и помещение, където ще бъде инсталиран фризер за предпазване на имунизациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР