Имунитетът срещу коронавируса може да издържи само 6 месеца, което

...
Имунитетът срещу коронавируса може да издържи само 6 месеца, което
Коментари Харесай

Траен ли е имунитетът срещу коронавируса?

 Имунитетът против ковид може да издържи единствено 6 месеца, което е доста по-кратко, в сравнение с се очакваше. До този извод стигнаха учени от университета в Амстердам. Изследвани са антитела на мъже на 35-годишна възраст, болни от единия от четирите познати типа коронавируси, оповестява " Евронюз ". Те ще бъдат изследвани регулярно на 3 или 6 месеца.

Учените биха паника, че трайността на предпазен имунитет е доста къса. Година след болестта те регистрират нови инфекции, а единствено 6 месеца по-късно броят на антителата мощно понижава.

Според откривателите, другите коронавируси имат малко общо между тях, като се изключи признаците на простуда, които провокират. Всички те провокират кратковременен имунитет, при който броят на антителата понижава бързо. Това също може да се одобри като обща характерност на човешките коронавируси. Ако Sars-CoV-2 се трансформира в сезонен вирус, се чака сходен модел.

Изследването хвърля сянка върху желанията на множеството държавни управления за въвеждането на по този начин наречените карти за имунитет. Предвижда се те да се издават на хора, които са излекувани от COVID-19, с цел да създадат допустимо пътуването им или да облекчат обществените ограничавания.

Учените предизвестяват, че стадният имунитет ще бъде малко вероятен, в случай че имунната отбрана отшуми след 6 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР